Home / Προτεινόμενα / Ντράγκι: Η Ε.Ε. θα συζητήσει όλες τις επιλογές στην αγορά ενέργειας

Ντράγκι: Η Ε.Ε. θα συζητήσει όλες τις επιλογές στην αγορά ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επιλογές για να χαλαρώσει η κρίση στην αγορά ενέργειας που επιδεινώθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης για επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές φυσικού αερίου.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει με τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες διανομής και άλλους», είπε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι 27 συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απαίτηση από τη Ρωσία να λάβει πληρωμές σε ρούβλια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου της θα αντιπροσωπεύει παραβίαση της σύμβασης.
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Ρωσία θα δεχτεί να καθίσει σε ένα τραπέζι ειρηνευτικών συνομιλιών πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας.

«Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε ότι θέλετε ειρήνη είναι να σταματήσετε τις εχθροπραξίες και να καθίσετε στο τραπέζι. Αν δεν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι ελπίζετε να κερδίσετε εδάφη. Σε κάποιο σημείο, θα προκύψει σίγουρα ένα τραπέζι ειρηνευτικών συνομιλιών, αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτό θα έρθει πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ο Ντράγκι είπε ότι σχεδιάζει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.
Πηγή: Reuters
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview