Home / Διεθνή / Ντάισελμπλουμ: Δυνατή η συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου

Ντάισελμπλουμ: Δυνατή η συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου

Στον χορό των «αισιόδοξων» για άμεση συμφωνία πιστωτών – Ελλάδας μπήκε και ο… συνήθης σκληρός Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαμηνύοντας ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης έως τις 18 Ιουνίου.
Σε δηλώσεις του από το Ελσίνκι, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι έχουν απομείνει ελάχιστα ζητήματα «προς επίλυση με την Ελλάδα», αν και σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος για τεχνική εργασία από τους θεσμούς». Πρόσθεσε, δε, ότι μία συμφωνία με την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δυνατή πριν από το Eurogroup που θα γίνει την άλλη Πέμπτη18 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ενώ μόνον λίγα ζητήματα παραμένουν προς επίλυση έπειτα από το τετράμηνο των διαπραγματεύσεων, οι τελευταίες προτάσεις από την Αθήνα δεν ήταν επαρκείς. «Είμαστε ακόμα ανοικτοί σε σοβαρές εναλλακτικές λύσεις, αλλά οι εναλλακτικές λύσεις τις τελευταίες μέρες δεν ήταν ένα αρκετά υψηλό επίπεδο», δήλωσε.

«Στις τελευταίες συνομιλίες που είχα μαζί με τον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάναμε σαφές ότι υπάρχει περιθώριο για εναλλακτικά μέτρα, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να προσθέτουν, διότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και πάλι», είπε.

πηγή tvxs

About m bonsu