Home / Media / ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ο Ανδρέας Παπαμιμίκος «πρωταγωνιστής του φιάσκου».

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ο Ανδρέας Παπαμιμίκος «πρωταγωνιστής του φιάσκου».

Σφοδρή επίθεση κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου τον οποίο και κατονόμασε ως τον υπαίτιο για την χθεσινή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ σχετικά με τα σενάρια διάσπασης της ΝΔ και ενδεχόμενη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι εύχεται να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε τον  λέγοντας μάλιστα ότι από χθες έχει εξαφανιστεί.

«Ο πρωταγωνιστής του φιάσκου ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από χθες έχει εξαφανιστεί. Δεν αισθάνθηκε ούτε αυτός ούτε και άλλοι στη Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να απευθυνθούν στους νεοδημοκράτες και να ζητήσουν συγνώμη για την ταπείνωση που ένιωσαν εκατομμύρια Ελλήνων» είπε ο κ.Κακλαμάνης και σημείωσε ότι «αναγκάζομαι να ζητήσω εγώ συγνώμη».

Ανδρέας-Παπαμιμίκος-νδ

Μάλιστα όπως είπε ακόμη και ο κ. Τζιτζικώστας που είναι φίλοι ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου αλλά ακόμη σιγή ιχθύος.

Ωστόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης συνέστησε στους νεοδημοκράτες ψυχραιμία και είπε ότι πρέπει ταχύτατα να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία εντός 15νθημέρου.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν ήθελε τις εκλογές, ο κ. Κακλαμάνης είπε πως όταν ματαιώθηκαν οι εκλογές και ανοίχτηκαν οι κάλπες ο Μεϊμαράκης σάρωνε. «Οπότε είναι ο μόνος που δεν είχε λόγο να ματαιωθούν οι εκλογές ήταν αυτός».

Αναφορικά με τον Πρωθυπουργό και όσα ειπώθηκαν ότι ο κ. Τσίπρας χάρηκε για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει στεναχωρηθεί. «Εάν είναι σωστός πρωθυπουργός δεν θα έπερεπε να χαίρεται, κανείς δεν θα έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την επόμενη μέρα στη ΝΔ και το ενδεχόμενο να υπάρξει διάσπαση, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε αν εντός της ημέρας τέσσερις υποψήφιοι δεν συνεννοηθούν για τον χρόνο εκλογής τότε την εγγύυηση των διαδικασιών θα την πάρει στα χέρια της η κοινοβουλευτική ομάδα. Ερωτηθείς για τον κ. Καραμανλή ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι ότι και ο Καραμανλής είναι μέλος της ΚΟ. Δεν μπορώ να τον εκπροσωπήσω, δεν τον έχω πάρει καν τηλέφωνο για τα όσα έγιναν. Εύχομαι και ελπίζω να μην χρειαστεί παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή» είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «ειμαστε πολλοί αυτοί που βάζουμε το εγώ πίσω από το εμείς και την παράταξη όπως και να έχει θα την προστατέψουμε».

Σχετικά με το σενάριο που διακινήθηκε να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία το 2016 ο κ. Κακλαμάνης το χαρακτήρισε ως πολύ καλό, αλλά ανέφικτο καθώς εάν γίνει κάτι τέτοιο τότε η ΝΔ ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια εποχή πολιτικής ρευστότητας αντί να ασχολείται με τις εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία θα ασχολείται με τα εσωκομματικά της.

πηγή

About gus_maverick