Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Europa League / Νίκη για το ΑΠΟΕΛ, 2-1 τον Αστέρα

Νίκη για το ΑΠΟΕΛ, 2-1 τον Αστέρα

Όμορφο παιχνίδι έγινε στο ”ΓΣΠ” της Λευκωσίας ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αστέρας αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, δεχόμενος το πρώτο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο και το δεύτερο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη αφού ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 8′ στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που δημιούργησε, με τον Μπερτόγλιο να πραγματοποιεί εκπληκτική προσωπική ενέργεια και να γυρίζει τη μπάλα μέσα στην περιοχή με τον επερχόμενο Λούι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα απο το ύψος του πέναλτι. Στο 16′ λεπτό προέκυψε πρόβλημα με το φωτισμό στο ”ΓΣΠ” με συνέπεια να διακοπεί το παιχνίδι μέχρι το 28′ λεπτό. Αφού αποκαταστάθηκε η ζημιά το παιχνίδι ξανάρχισε, με το ΑΠΟΕΛ να ανεβάζει ρυθμό και να πιέζει για την ισοφάριση, προειδοποιώντας αρχικά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ άργησε αλλά ήρθε τελικά για τους Κύπριους όταν στο 8′ λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, το Ρώρο διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι δικαίως, και τον Καβενάγκι που ανέλαβε την εκτέλεση να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκοράροντας σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Εν τέλει το κατάφερε στο 59′, μετά απο αρκετές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες, με καρφωτή κεφαλιά του Καρλάο μετά απο εκτέλεση κόρνερ ολοκληρώνοντας την ανατροπή, με τον Θεοδωρόπουλο να μην έχει απάντηση αυτή τη φορά. Λίγο αργότερα θα μπορούσε να γίνει και το 3-1 απο τον Πιατκόφσκι που είχε περάσει αλλάγή αλλά ο Αλόκο πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ αφού ο Αστέρας αδυνατούσε να τελειώσει με γκολ τις φάσεις που δημιουργούσε.

Πριν τη σέντρα του αγώνα ο κόσμος του Αστέρα φώναζε ”Κύπρος, γη ελληνική” με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να το απολαμβάνουν και να το ανταποδίδουν με ένα χειροκρότημα. Ωραίες στιγμές που πρέπει να υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα αλλά και έξω απο αυτά.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis