Home / Ειδήσεις / Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Νέο – το τρίτο σε πέντε ημέρες – κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Βουλή. Θετικός βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Δεδομένου ότι από το ίδιο τμήμα προέρχεται και ένα και των δύο κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, από χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, έδωσε εντολή να κλείσει προσωρινά το συγκεκριμένο τμήμα. Ο χώρος θα απολυμανθεί σήμερα,  ενώ οι περίπου 25 υπάλληλοι υποβάλλονται σε τεστ,  προκειμένου να διαπιστωθεί αν νοσεί και άλλος καθώς και το ενδεχόμενο ύπαρξης ασυμπτωματικού φορέα που μεταδίδει τον ιό. Οι υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, έχει γίνει ήδη ιχνηλάτηση των επαφών του υπαλλήλου εντός της Βουλής και έχουν προωθηθεί για εργαστηριακό έλεγχο με μοριακή εξέταση, ώστε στη συνεχεία να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για το επίπεδο σοβαρότητας της κάθε επαφής ξεχωριστά.

Αν και  προς ώρας δεν τίθεται ζήτημα παρεμπόδισης του κοινοβουλευτικού έργου, κατά την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας στο Κοινοβούλιο κατόπιν εισήγησης της υγειονομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου.  

Ήδη, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες – ανεξαρτήτως του κτιρίου που εργάζονται –  ενημερώθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και για όσους εξ αυτών είναι εφικτό θα εφαρμοστεί η μέθοδος της τηλεργασίας.

Στα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη στη Βουλή και για την πιστή τήρηση των οποίων έγινε υπόμνηση, περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και ο καλός αερισμός των γραφείων, το κυλιόμενο ωράριο και η τηλεργασία για το 40%. Πέραν αυτών, οι πληροφορίες θέλουν τον Κωσταντίνο Τασούλα, να ανακοινώνει αύριο πρόσθετα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.  

Πηγή

About skaigr