Home / START UPS / Νέος στρατηγικός επενδυτής στην WEMETRIX ο Όμιλος Cerved

Νέος στρατηγικός επενδυτής στην WEMETRIX ο Όμιλος Cerved

Επεκτείνει την δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά ο ιταλικός όμιλος Cerved με την εξαγορά μεριδίου στην ελληνική fintech εταιρεία WEMETRIX. Ο όμιλος Cerved ανήκει στον όμιλο ION, που πρόσφατα εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του ποσοστού που ελέγχει το ΤΧΣ στην τράπεζα Πειραιώς και παρέχει υπηρεσίες αιχμής στην επιχειρηματική πληροφόρηση, στην πιστοποιημένη πιστοληπτική αξιολόγηση (Certified Credit Ratings) και τις αλγοριθμικές λύσεις για τη διαχείριση πιστώσεων και την επιχειρηματική ανάπτυξη.
Η WEMETRIX έχει μέχρι σήμερα αναπτυχθεί στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), παρέχοντας λύσεις customer value management και financial / accounting cocmpliance (IFRS9, IFRS16). Μετά και την συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο επεκτείνει το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών της στον τομέα των πιστοποιημένων βαθμονομήσεων πιστοληπτικής ικανότητας (ratings) και των εξελιγμένων υπηρεσιών επιχειρηματικής πληροφόρησης προκειμένου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία «να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Ελληνικής αγοράς για εξατομικευμένους διακανονισμούς, κυρίως στην αγορά ενέργειας αλλά και εν γένει στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και επιχειρήσεων και καταναλωτών (B2C)». Η εταιρεία έχει αναπτύξει και διαθέτει ήδη τη λύση για πωλήσεις επί πιστώσει χωρίς κάρτα ή δάνειο (Buy Now Pay Later) σε ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εμπόρων που έχουν ήδη υιοθετήσει αυτού του είδους τον τρόπο αγορών και πληρωμών καθώς και των κλαδικών λύσεων διαχείρισης πιστωτικών κινδύνων, όπως στον κλάδο της ενέργειας (energy credit bureau).

Η συμμετοχή του ιταλικού ομίλου στην ελληνική fintech εταιρεία διαμορφώνεται στο 40%, ενώ το υπόλοιπο 60% ελέγχει ο διευθύνων σύμβουλος της WEMETRIX Πάνος Μιχαλόπουλος, που είναι εκ των ιδρυτών και μέτοχος της Εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η WEMETRIX, ανήκε κατά 60% στην Intrasoft, η οποία μεταβίβασε το ποσοστό της.
Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαλόπουλος «με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την απόφαση ενός μεγάλου ομίλου όπως αυτού της Cerved να επενδύσει στην εταιρεία μας και στην ελληνική αγορά. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς τώρα με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση επικεντρωνόμαστε στην επέκταση των υπηρεσιών μας. Οι πολλές συνέργειες, που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη επένδυση, θα έχουν σημαντικά οφέλη για όλη την επιχειρηματική κοινότητα την οποία συνδράμουμε στην προσπάθειά της να υπερκεράσει τις προκλήσεις στο τρέχων δυσχερές οικονομικό περιβάλλον».

Ο κ. Andrea Mignanelli, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Cerved επισήμανε ότι «η αγορά της Ελλάδας είναι ένας στρατηγικός χώρος για την ανάπτυξη του ομίλου μας και με χαρά επενδύουμε σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Είμαστε σίγουροι ότι η WEMETRIX θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της Cerved προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν στη διάθεσή τους λύσεις αυξημένης προστιθέμενης αξίας».
Ο ιταλικός όμιλος Cerved έχει αναπτύξει παρουσία στην Ελλάδα μέσω της Cerved Properties Agencies – μετεξέλιξη της Eurobank Property Services – την οποία ο ιταλικός όμιλος εξαγόρασε το 2019 με στόχο την παροχή εξειδικευμένων λύσεων στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων.
Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πληροφοριών στην Ιταλία και ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην Ευρώπη, ενώ, μέσω της θυγατρικής της Cerved Credit Management, είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους φορείς που προσφέρουν λύσεις για την αξιολόγηση και τη διαχείριση πιστωτικών ανοιγμάτων. Η Cerved κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της C rated Rating Agency, ιταλικού οργανισμού αξιολόγησης που ειδικεύεται στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, και είναι εγγεγραμμένος ως ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview