Home / GREEN ECONOMY / Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Την επέκταση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης σηματοδοτεί και επίσημα η Navtex που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό το Σάββατο.

Το πλοίο SANCO SWIFT ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων και υποστηρίζεται από το πλοίο «ALEXANDER 3», από σήμερα 26 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας, νοτιοδυτικά της Κρήτης, επεκτείνοντας το πεδίο των σεισμικών ερευνών που διεξάγει, σύμφωνα με τις παλαιότερες εκδοθείσες NAVTEX.

Με την ίδια NAVTEX προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας 8 ναυτικά μίλια από την πρύμνη, διαφορετικά, 3 ναυτικά μίλια.

Τα πεδία που αφορά η νέα NAVTEX: 

Η NAVTEX που βρισκόταν ήδη σε ισχύ:

Όπως έγραφε την Παρασκευή η «Κ», το αίτημα για επέκταση των ερευνών υποβλήθηκε από την ExxonMobil στην ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) και είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας για επίσπευση του προγράμματος σεισμικών ερευνών, που έχει ήδη αναβαθμιστεί, με στόχο την πρόσκτηση 11.000 χιλιομέτρων δισδιάστατων σεισμικών δεδομένων τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 έναντι αρχικού στόχου 6.500 χιλιομέτρων.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την ΕΔΕΥΕΠ και την αμερικανική εταιρεία να προχωρούν σε σύμπτυξη των διαφόρων σταδίων εξέλιξης του ερευνητικού προγράμματος, προκειμένου να επισπευσθεί η πρόσκτηση των τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων και να έρθει νωρίτερα από το 2025 –που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα– η ερευνητική γεώτρηση που θα επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή μη κοιτασμάτων παρόμοιων με το κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου.
Πηγή: kathimerini.gr
Διαβάστε επίσης:
Υδρογονάνθρακες: Επέκταση ερευνών νότια της Κρήτης – Νέα NAVTEX

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview