Home / Διεθνή / Μ. Ρέντσι: Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα

Μ. Ρέντσι: Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα

 

«Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα όσον αφορά την εξεύρεση τεχνικής λύσης για την Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, με σχετική ευκολία κιόλας, για να επιλυθεί η ελληνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.

«Ανησυχώ περισσότεροι για την κατάσταση στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου καλή», συνέχισε ο Ρέντσι. «Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ευρώπη και για αυτό υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε πως «αυτό επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση.

Νομίζω η άποψή τους είναι πως έχουν συμφέρον να επιδιώξουν να μείνουν στην ευρωζώνη. Για να μείνει στο ευρώ κάποια χώρα πρέπει να τηρεί κανόνες. Αυτοί οι κανόνες μπορούν να ερμηνευθούν με ορισμένη ευελιξία, αλλά όπως γνωρίζουν όλες οι χώρες, πρέπει να τηρούνται. Άρα η απόφαση εντέλει εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιτύχουμε μια συμφωνία και νομίζω όχι σήμερα, αλλά τις επόμενες ώρες, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί».

πηγή απε μπε

About m bonsu