Ποια είναι, αλήθεια, η σωστή ιεροτελεστία για το ντεμακιγιάζ μας;

Βήμα 1: Επιλέξτε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ για τον τύπο της επιδερμίδας σας

Πριν σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη με το δίσκο ντεμακιγιάζ στο χέρι, επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για την τέλεια αφαίρεση μακιγιάζ. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Χρειάζεστε τουλάχιστον τρία: προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών, γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, λάδι ή τζελ για τον βασικό καθαρισμό του δέρματος και τέλος λοσιόν καθαρισμού προσώπου ή νερό μικυλλίου για βαθύ καθαρισμό.

Βήμα 2 :Βρέξτε το πρόσωπό σας

Βήμα 3: Ξεκινήστε με το ντεμακιγιάζ των ματιών σας

Ξεκινήστε την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών. Χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ.Εμποτίστε αρκετά το δίσκο ντεμακιγιάζ, εφαρμόστε στο βλέφαρο κι αφήστε το προϊόν να δράσει για αρκετή ώρα, ώστε να διαλυθεί το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά τη μάσκαρα και άλλα ίχνη του μακιγιάζ, ξεκινώντας από τη ρίζα των βλεφαρίδων προς τις άκρες, ακολουθώντας κατεύθυνση μακριά από το πρόσωπό σας.

Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, χρησιμοποιήστε προϊόν για την αφαίρεση αδιάβροχου μακιγιάζ.  Μην πιέζετε πάρα πολύ το δίσκο ντεμακιγιάζ – μπορείτε με αυτό τον τρόπο να προκαλέσετε περιττές ρυτίδες. Αυτό ισχύει  και για τον καθαρισμό ολόκληρου του προσώπου.

Καλό είναι να ξεκουράζουμε το πρόσωπο χωρίς καθόλου μακιγιάζ κάποιες μέρες και να το περιποιούμαστε με μάσκες κατάλληλες για τις ανάγκες μας.

Βήμα 4: Βασικός καθαρισμός του δέρματος

Μετά το ντεμακιγιάζ των ματιών, έχει σειρά το πρόσωπο. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, για να αφαιρέσετε τους μεγαλύτερους ρύπους χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα, λάδι ή βάλσαμο ντεμακιγιάζ που μετατρέπεται σε κρέμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή αμυγδάλου, τα οποία διαλύουν τέλεια όλες τις ακαθαρσίες.

Τα πιο λιπαρά δέρματα ωφελούνται περισσότερο με τη χρήση τζελ ντεμακιγιάζ. Κυκλοφορούν στο εμπόριο πολύ καλά τζεμ με αντιβακτηριδιακή δράση.

Σε καθαρό δίσκο ντεμακιγιάζ, εφαρμόστε προϊόν ντεμακιγιάζ και ακολουθείστε με κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Είναι δυνατή η εφαρμογή του προϊόντος με τις άκρες των δακτύλων, αφήνετε για λίγο να δράσει και στη συνέχεια να σκουπίζετε με δίσκο ντεμακιγιάζ. Τέλος, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το μακιγιάζ από το λαιμό σας.

Βήμα 5 :Ολοκληρώστε τον καθαρισμό του δέρματος

Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της επιδερμίδας, προτιμήστε μια λοσιόν καθαρισμού ή νερό μικυλλίου. Κατά τον καθαρισμό, αλλάζετε τους δίσκους ντεμακιγιάζ μέχρι να παραμείνουν εντελώς καθαροί.

Βήμα 6: Τονώστε το δέρμα σας

Τέλος, χρησιμοποιήστε τονωτικό επιδερμίδας. Όχι μόνο τονώνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως συσφίγγει τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών για να μην την ερεθίσετε. Τώρα έχετε μία τέλεια καθαρή επιδερμίδα, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε στη θρέψη και την ενυδάτωση!

Μύθος πρώτος: Πρέπει να εφαρμόζω ότι ακούω και διαβάζω

Δεν είναι όλα κατάλληλα για όλες. Κάνε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας σου, το lifestyle και το budget σου. Όταν όλα τα άλλα δεν πετυχαίνουν ο καθρέφτης θα σου πει τι είναι καλύτερο για εσένα.

Μύθος δεύτερος: Mπορώ να κοιμηθώ με το mineral make up μου

Όταν οι εταιρίες ξεκίνησαν να λανσάρουν mineral πούδρα χρησιμοποίησαν όρους όπως «απόλυτα φυσικό» και «χωρίς άρωμα». Αυτό έκανε τις πωλήσεις να εκτιναχτούν, όμως στις γυναίκες πέρασε η ιδέα ότι αυτό το foundation είναι τόσο φυσικό που μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς με αυτό.

Ακόμα κι αν μερικές ευαίσθητες επιδερμίδες ή επιδερμίδες με αλλεργίες ανταποκρίνονται καλά στα make up με ανόργανα άλατα, τίποτα δεν συγκρίνεται με τον βραδινό καθαρισμό και την ενυδάτωση πριν τον ύπνο. Μην το αμελείτε.

Αλήθεια μεγάλη: Κάποιες φορές είναι ok να χρησιμοποιώ απλώς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Φυσικά και δεν γίνεται κάθε μα κάθε βράδυ να κάνουμε όλα τα βήματα του τέλειου ντεμακιγιάζ. Ειδικά αν έχουμε μακιγιαριστεί ελαφρά, ας πούμε με ένα bb προϊόν και λίγο ρουζ. Η επιδερμίδα δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται με ένα σωρό προϊόντα ντεμακιγιάζ και τριβή. Μέτρον άριστο!

Αλήθεια ακόμα μεγαλύτερη: Η ενυδάτωση είναι ΠΑΝΤΑ απαραίτητη

Ακόμα και μετά έναν καθαρισμό με μαντήλι ντεμακιγιάζ, μια στρώση ενυδατικής κρέμας χρειάζεται. Ναι, αυτό είναι κάτι που καλό είναι να μην αμελούμε ποτέ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο