Από τις 3.066 συναυλίες που έδωσε ο Bob Dylan από την έναρξη της τουρνέ Never Ending Tour το 1988 μόνον μία επισήμως δόθηκε ολόκληρη στη δημοσιότητα (το 1994, στο MTV Unplugged).

Η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων ηχογραφήθηκε από φανατικούς θαυμαστές, και μία από αυτές, η συναυλία που ο Dylan έδωσε στη Philips Arena στην Ατλάντα στις 2 Φεβρουαρίου του 2002, κυκλοφορούσε παράνομα για χρόνια, ως «Got a Line on You».

Πριν λίγες ημέρες, εμφανίστηκε στο YouTube και η ηχογράφηση είναι καταπληκτική, ακούγεται ως ένα οποιοδήποτε άλμπουμ που κυκλοφορεί επισήμως!

Στο show, ο Dylan είναι σε εξαιρετική περίοδο της Never Ending Tour: ήταν μόλις πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του «Love and Theft» στα δισκοπωλεία, ενώ  οι Charlie Sexton και Larry Campbell ήταν δύο από τους καλύτερους κιθαρίστες με τους οποίους έπαιξε ποτέ.

Εξαιρετική είναι και η επιλογή των τραγουδιών: μια μίξη κομματιών από το «Love and Theft» με επιτυχίες όπως τα «All Along the Watchtower» και «Like a Rolling Stone», αλλά και πιο βαθιές συνθέσεις σαν τα «Drifter’s Escape» και «My Black Pages» χωρίς να απουσιάζουν ερμηνείες παραδοσιακών φολκ τραγουδιών σαν το «Searching for a Soldier’s Grave» και το τραγούδι που ανοίγει τη συναυλία, το «I Am the Man, Thomas».

Εκείνη την περίοδο Bob Dylan όπως αναφέρει το ΑΠΕ έδειχνε γέρος, αλλά ήταν μόλις 60 χρόνων. Η φωνή του δεν συγκρίνεται με τα ύψη του 1966 ή, του 1975 ή, του 1980, αλλά είναι ξεκάθαρη, διαφανής και δεν την ξεχνάς εύκολα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο