Home / Ειδήσεις / «Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για πολίτες άνω των 65 ετών εξετάζει και η Ελλάδα

«Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για πολίτες άνω των 65 ετών εξετάζει και η Ελλάδα

«Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της χώρας μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Βελγίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ακόμα δεν έχει συνεδριάσει επισήμως η Επιτροπή για να λάβει τη σχετική απόφαση, έχει γίνει μια άτυπη συνάντηση μεταξύ των μελών της, στην οποία συζητήθηκε κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας στις 10 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, αναμένεται να αναπροσαρμοστεί η στρατηγική του εμβολιασμού και τα εμβόλια της AstraZeneca να χορηγηθούν σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών άνω των 65 ετών, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει εμβόλια από άλλες εταιρείες, με την προϋπόθεση βέβαια να λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.  

Πάντως, η εταιρεία επιμένει ότι το εμβόλιο της είναι ασφαλές και για τους ηλικιωμένους σημειώνοντας σε σημερινή συνέντευξη τύπου ότι πλησιάζουν στην εξασφάλιση των σχετικών δεδομένων. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr