Home / Κόσμος / Μπλέρ: Εύχομαι και ελπίζω η Αγγλία να παραμείνει στην Ευρώπη

Μπλέρ: Εύχομαι και ελπίζω η Αγγλία να παραμείνει στην Ευρώπη

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Europe 1 και τοποθετήθηκε λεπτομερώς στο ζήτημα του επικείμενου Brexit. Αναλυτικά ο κύριος Μπλέρ τόνισε πως εύχεται η Αγγλία να παραμείνει στην Ευρώπη καθώς στα ευρωπαϊκά πλαίσια είναι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της. Σημείωσε επίσης πως σε περίπτωση εξόδου της Αγγλίας από της Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σκωτία θα αποσχιστεί από την συνομοσπονδία καθώς οι δεσμοί της χώρας με την Ευρώπη είναι πολύ στενοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας σημείωσε παράλληλα, πως και η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα καθώς τα αιτήματα της Βρετανικής πλευράς είναι εξαιρετικά σημαντικά. Ο κύριος Μπλέρ ανέφερε επίσης πως το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά κρίσιμο και υπογράμμισε πως ο ίδιος με καμπάνια θα στηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Τέλος ερωτηθείς για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας στη μεταναστευτική κρίση ο Τόνι Μπλέρ είπε: «θα είναι ντροπή για μία χώρα όπως η Αγγλία να κλείσει τα σύνορά της, από την άλλη είναι αδύνατο να υποδεχθούμε τόσες χιλιάδες ανθρώπων. Είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά η κρίση και το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του δηλαδή στην ίδια τη Συρία».
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305343/bler-euhomai-kai-elpizo-i-agglia-na-parameinei-stin-europi-/#ixzz3yNWJgxZY
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati