Home / Προτεινόμενα / Μπεζ Βιβλίο Fed: «Κατέβασε ταχύτητα» η οικονομική δραστηριότητα το Νοέμβριο

Μπεζ Βιβλίο Fed: «Κατέβασε ταχύτητα» η οικονομική δραστηριότητα το Νοέμβριο

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρέμεινε στάσιμη ή οριακά βελτιωμένη από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, σε σχέση με τους μέτριους ρυθμούς που παρουσίασε τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ υπάρχουν ανάμεικτες ενδείξεις ως προς την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων και ελλείψεων στην αγορά εργασίας, όπως έδειξε το Μπεζ Βιβλίο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Η Φέντεραλ Ριζέρβ περιγράφει το βαθμό ευρωστίας της αμερικανικής οικονομίας μέσω από τις επιχειρήσεις την ώρα που αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα στις επιτοκιακές αυξήσεις στη συνεδρίαση στις 13 έως 14 Δεκεμβρίου, καθώς θεωρείται ότι έχει φθάσει σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο για να πάρει μία ανάσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.  

«Οι επιτοκιακές αυξήσεις συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην οικονομική δραστηριότητα και υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα ή αυξημένη απαισιοδοξία όσον αφορά στις προοπτικές της οικονομίας», αναφέρει το Μπεζ Βιβλίο της Fed, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις σε 12 περιοχές των ΗΠΑ. «Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σταθερός ή να μετριαστεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες». 
Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με πιο δυναμικό ρυθμό. Αναφορικά με την απασχόληση, η έρευνα της Fed έδειξε ότι παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη στις περισσότερες περιοχές, εκτός από δύο που δεν έγιναν καθόλου νέες προσλήψεις με τη ζήτηση ωστόσο για εργατικό δυναμικό να παραμένει εξασθενημένη στο σύνολό της. 

 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview