Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε το… «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» και νίκησε τη Ζενίτ με 82-80 σε ένα ματς – θρίλερ, πλησιάζοντας τους Ρώσους στην πρώτη τετράδα.

Όσον αφορά το ματς, η Ζενίτ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα έξι πόντων (2-8) με πρωταγωνιστή τον Γκουντάιτις. Η Μπάγερν Μονάχου ισορρόπησε το ματς και πλησίασε στο σκορ (9-11). Οι Ρώσοι, όμως, ήταν φανερά καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να ανακτήσουν τη διαφορά, που είχαν χτίσει στο ξεκίνημα της περιόδου (13-19).

Οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και με αιχμή του δόρατος τον Γκουντάιτις (8 πόντοι) κράταγαν τα ηνία του σκορ (18-26). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις για τους φιλοξενουμένους και για πρώτη φορά προηγήθηκαν με 10 πόντους (18-28). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, καθώς η Μπάγερν δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση (32-40).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε μεταμορφωμένη. Οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και με επί μέρους 12-5 μείωσε στον έναν πόντο (44-45). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο ματς και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (49-46). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και ο νικητής θα κρινόταν στην τελευταία περίοδο (56-56).

To τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Η Μπάγερν Μονάχου και η Ζενίτ έδωσαν τα πάντα για τη νίκη και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Μπόλγουιν 32” πριν το τέλος πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι για τους γηπεδούχους και τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (80-77). Ο Μπάρον έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και η Μπάγερν είχε την κατοχή 17” πριν το φινάλε.

Ο Ζίπσερ 12” πριν το τέλος κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους (82-77). Ο Κέβιν Πάνγκος έδωσε ελπίδες στη Ζενίτ, καθώς μείωσε σε 82-80 με τρίποντο 7” πριν το τέλος. Οι Ρώσοι δεν έκανα φάουλ στο τέλος κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με νίκη των Γερμανών.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 32-40, 56-56, 82-80

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο