Home / Πολιτική / Μουζάλας: Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ

Μουζάλας: Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ

Δριμύ «κατηγορώ» κατά ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο BΒC στον απόηχο του τελεσιγράφου της Ένωσης προς την Αθήνα.

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ… Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, να κλείνεις τα σύνορα. Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλς.
«Οι Βέλγοι μάς είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μάς είπαν: “Παρανομήστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!”», κατήγγειλε εκ νέου χθες Πέμπτη ο υπουργός, προσθέτοντας πως «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

«Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα» τόνισε δε στον βρετανικό σταθμό σχολιάζοντας την πρόταση για κέντρο φιλοξενίας 400.000 ανθρώπων στην Αθήνα,

Ερωτηθείς εξάλλου ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να λάβει μέρος στις αλληλοκατηγορίες. «Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοινή επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν στο μεταξύ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305561/mouzalas-den-boreis-na-eisai-melos-tis-europis-a-la-kart/#ixzz3yce7inZw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati