Home / Ειδήσεις / «Μισώντας τον θείο μου Αδόλφο Χίτλερ»

«Μισώντας τον θείο μου Αδόλφο Χίτλερ»

Έξι σελίδες με τον προβοκατόρικο τίτλο «Μισώντας τον θείο μου Αδόλφο Χίτλερ», γραμμένες από τον ανιψιό του αρχηγού του Γ’ Ράιχ, Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, πουλήθηκαν έναντι 860 ευρώ μέσω της σελίδας Abebooks σε έναν έμπορο στον Καναδά. Υπεύθυνος της ιστοσελίδας ανέφερε πως «είναι εύκολα το πιο ακριβό αντίτυπο του περιοδικού Look που έχει πουληθεί ποτέ».

Το αμερικανικό περιοδικό Look φιλοξένησε το περίεργο άρθρο, το οποίο περιέγραφε τις αναμνήσεις του Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ από την επίσκεψή του στο μέρος που παραθέριζε ο θείος του. «Ο Χίτλερ διασκέδαζε μαζί με κάποιες πολύ όμορφες δεσποινίδες. Μόλις μας είδε πήρε ένα μαστίγιο και “θέρισε” όλα τα λουλούδια που βρήκε στο διάβα του. Μού είπε με αυστηρότητα να μην αναφέρω ποτέ πως είμαι ανιψιός του και γύρισε στην παρέα του», σχολιάζει στο άρθρο ο Γουίλιαμ Χίτλερ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε γραφτεί το 1939 και πρέπει να θεωρηθεί περισσότερο ως ένα απόσπασμα από τα εσωτερικά της οικογένειας του Φύρερ παρά ένα δημοσιογραφικό κείμενο. Η σχέση των δύο αντρών ήταν πάντα τεταμένη καθώς ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, είχε εκβιάσει τον θείο του πως θα έδινε στοιχεία σε εφημερίδες της εποχής για πληροφορίες που υπονοούσαν ότι ο παππούς του Χίτλερ ήταν Εβραίος. «Με δάκρυα στα μάτια ο θείος μου με παρακάλεσε να μην αποκαλύψω κάτι για την προσωπική του ζωή αλλιώς με απείλησε πως θα αυτοκτονούσε».

Όπως μετέδωσε ο Guardian, στο άρθρο συμπεριλαμβανόταν μία φωτογραφία του Χίτλερ να μιλάει με μία κοπέλα σε ένα μπαλκόνι. Η λεζάντα έγραφε: «Όταν επισκέφθηκα το Βερολίνο το 1931 η οικογένεια ήταν σε μπελάδες. Η Γκέλι Ράουμπαλ, η κόρη της αδερφής του Χίτλερ και του πατέρα μου, είχε αυτοκτονήσει. Όλοι γνώριζαν πως οι δύο τους ήταν αρκετά κοντά και πως εκείνη περίμενε παιδί – γεγονός που είχε εξοργίσει τον Χίτλερ. Το ρεβόλβερ του είχε βρεθεί δίπλα στο πτώμα της».

About Andreas Chondros