Home / Ειδήσεις / Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια πιο τολμηρή Ευρώπη με την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια πιο τολμηρή Ευρώπη με την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα

Την αναγκαιότητα να υπάρξει μία πιο τολμηρή Ευρώπη υπογράμμισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Μάλτα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «δεν αρκούν τα ημίμετρα ούτε και οι πανηγυρισμοί για το τι έχουμε πετύχει”, πως η αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης έχει πολλά προβλήματα και πως χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση. «Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως πρέπει να προχωρήσει «το banking union ώστε να υπάρχει κοινός δανεισμός για όλες τις χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε «όλα τα κράτη – μέλη να τηρήσουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του Α.Ε.Π.» καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ενισχυμένη αμυντική συνεργασία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι είναι αναγκαία η «ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για κοινή φύλαξη των συνόρων μας» ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα τα κράτη οφείλουν «να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο τις προσφυγικές ροές». «Δεν είναι θέμα χρημάτων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από το λαϊκισμό και πως θα είναι και η πρώτη που θα τον κερδίσει. «Η μάχη κατά του λαϊκισμού κερδίζεται από όλους μας, στις χώρες μας, με εφαρμογή πολιτικών που έχουν προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις και πυξίδα την αλήθεια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

About Andreas Chondros