Home / Οικονομία / Μητσοτάκης: Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομία

Μητσοτάκης: Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομία

«Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομία» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνάντησή του με τη διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από την πολιτική αβεβαιότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και τώρα υφίσταται τις συνέπειες, λάθος που δεν πρόκειται να επαναλάβει η ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετώπισαν αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ΜμΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο.

«Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα παλεύει να σταθεί όρθια με λύσεις ‘έκτακτης ανάγκης’ που υπονομεύουν την επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το ελληνικό εμπόριο παρά τις σοβαρές απώλειες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και όχι να τιμωρηθεί» σημείωσε ο κ. Κορκίδης αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης.

«Ειδικά όσον αφορά στο ασφαλιστικό, που αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα, ελπίζουμε να εισακουστούν οι διορθωτικές παρεμβάσεις μας και να επικρατήσει η λογική» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ κατέθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ τις προτάσεις της για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το φορολογικό, τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, όπως επίσης και τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ορίζοντα το 2020.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/305583/mitsotakis-i-politiki-avevaiotita-prokalei-elleipsi-ebistosunis-stin-oikonomia/#ixzz3ydDXOlBL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati