Home / Ειδήσεις / Με τους φασίστες – χρυσαυγίτες μέσα στην Ελληνική Αστυνομία θα κάνουμε κάτι;

Με τους φασίστες – χρυσαυγίτες μέσα στην Ελληνική Αστυνομία θα κάνουμε κάτι;

Σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από τους εγκληματίες χρυσαυγίτες θύμισε κάτι που είχαμε ξεχάσει.

Είπε πως όταν συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με λογότυπα της Χρυσής Αυγής, τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Εκεί κάποιοι αστυνομικοί τους επέτρεψαν να αλλάξουν μπλουζάκια, τους έδωσαν μάλιστα λευκά καλοσιδερωμένα, έτσι ώστε να εξαφανιστεί το βασικό αποδεικτικό στοιχείο ότι ήταν Χρυσαυγίτες.

Κάποιοι είχαμε ξεχάσει και το παραπάνω γεγονός, αλλά και ότι μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας υπήρχαν και υπάρχουν φασιστικοί θύλακες.

Προσέξτε. Μέσα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αστυνομικοί που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την πατρίδα και φοράνε στην καρδιά το εθνόσημο, έκαναν deal με εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Πιθανότατα να τους γνώριζαν, ίσως να βρήκαν ιδεολογική ταύτιση, μπορεί ο ρατσισμός και των δύο να ήταν τέτοιος που να επέτρεψε την εξαφάνιση στοιχείων που επιβεβαίωναν μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος μεταναστών.

Ισως ξεχνάμε ότι στις εκλογές όπου η Χρυσή Αυγή σάρωνε, κι έφτασε μάλιστα σε κάποιες κάλπες να παίρνει και 10%, είχαν δημοσιευτεί στοιχεία για το πώς ψήφισαν οι αστυνομικοί.

Σε εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν αστυνομικοί, το 2012 αποδείχθηκε ότι περίπου οι μισοί ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή.

Εντυπωσιακό: Τους στήριζε ένας στους 2 αστυνομικούς εκείνη την περίοδο που οι εγκληματίες έκαναν επιθέσεις, έδερναν κόσμο, κυνηγούσαν μετανάστες.

Δεν είχαν δολοφονήσει ακόμη τον Φύσσα βεβαίως, ούτε είχαν συλληφθεί ως εγκληματίες. Τότε για πολλά ΜΜΕ και πολιτικούς ήταν απλά υπερβολικοί «ακτιβιστές», ήταν απλά λίγο «φασαριόζικα παιδιά».

Επειτα από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η υπόθεση του χρυσαυγιτισμού στα Σώματα Ασφαλείας, επανέρχεται στο προσκήνιο. Και ανακύπτουν πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Ασφαλώς και δεν είναι χρυσαυγίτες οι μισοί από τους 50.000 και πλέον αστυνομικούς. Μπορεί να είναι εκατοντάδες ή και μερικές χιλιάδες όμως.

Τι έχει γίνει για τον εκδημοκρατισμό στην ΕΛ.ΑΣ; Εχει υπάρξει κάθαρση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ή με αυτοκάθαρση; Αλλά πραγματική κι όχι σαν τις ΕΔΕ που ανακοινώνονται αλλά ποτέ δεν καταλήγουν πουθενά.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν στο Σώμα το οποίο έχει επωμιστεί την επιβολή του νόμου, άνθρωποι που δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία;

Αστυνομικοί που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή, συνεργάστηκαν με αυτούς, συνέπραξαν στα ακροδεξιά εγκλήματα;

Μην ξεχνάμε ότι την ώρα της δολοφονίας του Φύσσα οι αστυνομικοί που ήταν στην περιοχή αδιαφόρησαν για τα επεισόδια.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι αποδείχθηκε πως αστυνομικοί ενημέρωναν τη Χρυσή Αυγή για ελέγχους που θα γίνονταν στα γραφεία τους.

Αυτά όλα δεν πρέπει να περάσουν έτσι αλλά πρέπει να οδηγήσουν στην κάθαρση της Αστυνομίας από τα ακροδεξιά καθάρματα.

Από τους Χρυσαυγίτες που τώρα κρύφτηκαν γιατί δεν είναι καλός ο χρόνος να συνεχίσουν να στηρίζουν την εγκληματική οργάνωση.

Μπορεί και στην κοινωνία να υπάρχουν ακόμη πολλές χιλιάδες ακροδεξιοί, νεοναζί ή βλαμμένοι που συνεχίζουν να γλυκοκοιτάζουν τη Χρυσή Αυγή ή άλλα φασιστικά μορφώματα.

Αυτοί δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει γίνει ουσιαστική κάθαρση στην ΕΛΑΣ που υποτίθεται ότι προστατεύει τη Δημοκρατία από όσους την επιβουλεύονται.

Είναι καιρός να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να απομακρυνθούν τα αποβράσματα που συνεχίσουν να φοράνε τη στολή του αστυνομικού.

Γιατί είναι σίγουρο όταν μια φορά φασίστας, πάντα φασίστας…

Πηγή

About ingr