Home / Ειδήσεις / Με την σημαία ανάποδα υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στην Κριτσά της Κρήτης

Με την σημαία ανάποδα υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στην Κριτσά της Κρήτης

Δείτε την φωτογραφία

Κάτοικοι του χωριού επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν και να δείξουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν γυρίσει ανάποδα στη χώρα

Με την ελληνική σημαία υψωμένη ανάποδα στον ιστό περίμεναν οι κάτοικοι στην Κριτσά του Λασιθίου τον Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Οι κάτοικοι της Κριτσάς επέλεξαν αυτόν τον ιδιαίτερα εύγλωττο αλλά και συμβολικό τρόπο να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη στο χωριό κυμάτιζε ανάποδα, περιμένοντας να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως στην ναυσιπλοΐα, όταν μια σημαία κυματίζει ανάποδα, σημαίνει πως το πλοίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί από τους κατοίκους, πιθανώς η κίνησή τους να ήθελε να δείξει στον Αλέξη Τσίπρα πως η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην Κριτσά λειτουργεί ένας εκ των παλαιότερων αγροτικών συνεταιρισμών της Ελλάδας, με περισσότερα από 800 μέλη, που παράγει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σε συνδυασμό δε, με την ιδιαίτερη σημασία που απέδωσε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Κρήτη στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γίνεται κατανοητή η ιδιαίτερη συμβολική σημασία της κίνησης.

Εν τούτοις, λίγο αργότερα ο κύριος Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελαιουργείου στον Συνεταιρισμό της Κριτσάς, χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την «ανάποδη» σημαία.

Σε δηλώσεις του απευθυνόμενος στα στελέχη του Συνεταιρισμού ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο τρόπος της λειτουργίας του και η αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι εντυπωσιακό, είπε μεταξύ άλλων, πως ο Συνεταιρισμός της Κριτσάς άρχισε να λειτουργεί μέσα στη δεκαετία του ’70 με γνώμονα τον καταμερισμό των βαρών και κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, να διατηρήσει αυτή την χαρακτηριστικά συνοχή του, ακόμη και μέσα σε ένα κλίμα διαφθοράς που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: cretapost.gr

About Kostas Athanasoulis