Home / Ειδήσεις / Με έξοδα του υπουργείου Παιδείας η μετακίνηση υποψηφίων για πανελλαδικές

Με έξοδα του υπουργείου Παιδείας η μετακίνηση υποψηφίων για πανελλαδικές

Για όσους ταξιδέψουν για να δώσουν εξετάσεις

Αθήνα
Με κονδύλια του υπουργείου Παιδείας θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων που θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν προκειμένου να δώσουν εξετάσεις. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε και ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Το υπουργείο θα καλύπτει και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής και των υποψηφίων από ΕΠΑΛ, καθώς και των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα. Από την κάλυψη των εξόδων εξαιρούνται οι απόφοιτοι υποψήφιοι.

Έτσι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το έτος συμμετοχής τους στις εξετάσεις αυτές και εξετάζονται σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή που κατέθεσαν αίτηση / δήλωση συμμετοχής επειδή το σχολείο αυτό δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, μπορεί να καλύπτουν μέσω του υπουργείου Παιδείας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής αυτών και ενός συνοδού τους.

Η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται εφόσον η απόσταση του σχολείου υποβολής της αίτησης / δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις και του εξεταστικού κέντρου, καθώς και οι συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν τη διαμονή τους στην έδρα του σχολείου που εξετάζονται.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis