Home / Αυτοκίνητο / Μειωμένη η συμμετοχή αλλά με αισιοδοξία το 48ο Ράλι ΔΕΘ

Μειωμένη η συμμετοχή αλλά με αισιοδοξία το 48ο Ράλι ΔΕΘ

Με 24 μόνο πληρώματα, αντί των 80 και 90 άλλων εποχών, απότοκο της οικονομικής κρίσης, διεξάγεται την Κυριακή το 48ο Ράλι της ΔΕΘ, που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη οι φίλοι του αυτοκινήτου και που συνδιοργανώνουν ο ΑΟΘ και η ΔΕΘ. Η παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, αφού αποτέλεσε την αιτία για την βράβευση του παλαίμαχου οδηγού Σταύρου Γεωργιάδη (Βόρειος) και του συνοδηγού του Θανάση Παπαγεωργίου, που κέρδισαν το πρώτο ράλι ΔΕΘ πριν από 48 χρόνια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το «Πρακτορείο FM 104.9» ο πρόεδρος του ΑΟΘ Γιάννης Ψηφίδης, είπε μεταξύ άλλων: «Στις εποχές που ζούμε οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι μεγάλες, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην οργάνωση και τον προγραμματισμό, γιατί η ασφάλεια των αθλητών και του κοινού είναι το πρώτο για μας. Έτσι για 24 αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους, έχουμε έναν μικρό στρατό 100 ανθρώπων για να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οργανωτικής λειτουργίας, ώστε να είμαστε καλά από την αρχή ως το τέλος του ράλι».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγωνιστικού Αυτοκινήτου, Δημήτρης Μιχελακάκης, από την δική του πλευρά τόνισε:  «Είναι ασύλληπτη η προσπάθεια που καταβάλλεται για να παραμείνει το ράλι σε τέτοια εποχή κρίσης. Θα χρειαστούν 100 άνθρωποι για την πλήρη διοργάνωση και για τα 24 πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο ράλι. Είναι μεγάλο το κόστος, αλλά με μεθοδικότητα πατάμε στα πόδια μας και ελπίζουμε πως έτσι θα συνεχίσουμε».

Το ράλι θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί της Κυριακής με αφετηρία τη νότια πύλη της ΔΕΘ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ και αναμένεται να τερματίσει στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο, αφού τα 24 πληρώματα θα κατευθυνθούν στα Πετροκέρασα, όπου θα κάνουν την 1η ειδική διαδρομή, θα περάσουν από Παλαιόχωρα και θα κάνουν την 2η ειδική του Χολομώντα με ανάβαση στην Αρναία, θα κάνουν την 3η ειδική διαδρομή στο Παλαιόκαστρο, την 4η στον Χολομώντα και πάλι την 5η στο Παλαιόκαστρο με διέλευση από το Λιβάδι, όπου θα γίνει και η 6η και τελευταία ειδική διαδρομή. Τα χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών είναι 88.5, της απλής διαδρομής 214,30 και το σύνολο των αποστάσεων 302,85.

 

About m bonsu