Home / Ειδήσεις / Μεγάλη πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Μεγάλη πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά, της οποίας το μέτωπο υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα, μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα και σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, καίει ξηρά περιβόλια, εκτάσεις άγριας βλάστησης και ακατοίκητα σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικά οχήματα από τα κατεχόμενα, καθώς και στρατιώτες.

Η πυρκαγιά πλησιάζει την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ήδη, τέσσερα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα μικρότερα, βρίσκονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, δίπλα από το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση 2-3 χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, λόγω του κινδύνου να αντιστραφεί η πορεία του ανέμου και η φωτιά να κατευθυνθεί προς τις ελεύθερες περιοχές, η Πυροσβεστική Δύναμη θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Πάνω από την φλεγόμενη ζώνη πέρασε ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιούνται πτητικά μέσα του κατοχικού στρατού, καθώς και στρατιώτες.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε η αρμόδια της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα για την περιοχή της Αμμοχώστου, Σίφα Τσολάκογλου, λόγω των ανέμων η πυρκαγιά έχει επεκταθεί και οι φλόγες έχουν φθάσει 500 μέτρα από ξενοδοχείο της περίκλειστης περιοχής στο οποίο διαμένουν οικογένειες Τούρκων στρατιωτικών.

Όπως είπε, η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη και αυτή παραμένει εκτός ελέγχου λόγω των ανέμων που πνέουν.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500004530#ref=latestarticles`

About basilis progressive