Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από την άσπρη βούλα, η Έβερτον κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Τσέλσι και να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα, ωστόσο κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πέναλτι που κέρδισε ο Κάλβερτ Λιούιν και να βάλει στο «σακούλι» τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Μέτριο παιχνίδι από την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 10 αγωνιστικές. Άτυχη η Τσέλσι καθώς βρήκε τρεις φορές τα δοκάρια του Πίκφορντ.

Το ματς

Γρήγορος από το πρώτο κιόλας λεπτό ήταν ο ρυθμός, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν έναν πολύ παρόμοιο τρόπο ανάπτυξης. Ο Κάρλο Αντσελότι ωστόσο επέλεξε μια πιο προσεκτική τακτική κόντρα στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Στην πρώτη της αντεπίθεση με αξιώσεις, τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, έπειτα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μεντί στον Κάλβερτ Λιούιν. Ο Σίγκουρντσον ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, δίνοντας το προβάδισμα στην Έβερτον στο 22ο λεπτό.

Η Τσέλσι απάντησε άμεσα με δύο επικίνδυνες ευκαιρίες, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ρις Τζέιμς. Ο δεξιός μπακ των «μπλε» είδε τον Πίκφορντ να του βγάζει σε κόρνερ το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης επιχείρησε ένα σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να έχουν ακόμη μια σημαντική ευκαιρία με τον Ριτσάλινσον, ο οποίος είδε τον Μεντί να του βγάζει το πλασέ.

Η Τσέλσι είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μάουντ να βρίσκει εντελώς εκτός εστίας τον Πίκφορντ, να επιχειρεί μια πολύ έξυπνη λόμπα και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν κλείστηκε πίσω, αλλά αντιθέτως απάντησε γρήγορα με δύο καλές φάσεις του Ριτσάλινσον, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Μεντί χωρίς πρόβλημα. Η Τσέλσι από την πλευρά της είχε μια ανούσια κατοχή, την οποία δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε κάποια κλασική ευκαιρία.

Ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει αισθητά, καθώς η Έβερτον αγωνιζόταν με το μυαλό της στα μετόπισθεν, ενώ προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο με οποιονδήποτε τρόπο. Η Τσέλσι κατάφερε να απειλήσει σοβαρά μετά από πολύ ώρα, με τον Μέισον Μάουντ να χτυπάει το δοκάρι με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ. Το τρίτο δοκάρι της αναμέτρησης για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ!

Η Τσέλσι προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με κάποια φλύαρα σουτ, με την Έβερτον να παίρνει εν τέλει μια πολύ σημαντική νίκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο