Home / Ειδήσεις / Μανιφέστο τεσσάρων δημάρχων υπέρ των προσφύγων

Μανιφέστο τεσσάρων δημάρχων υπέρ των προσφύγων

Να μην γυρίσουν την πλάτη στους πρόσφυγες, κάλεσαν σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες οι δήμαρχοι της Μυτιλήνης, του Παρισιού, της Βαρκελώνης και της Λαμπεντούζα, δηλώνοντας ότι οι πόλεις τους είναι έτοιμες να τους φιλοξενήσουν.

“Οι πόλεις της Ευρώπης είναι έτοιμες να γίνουν καταφύγια. Τα κράτη αποδίδουν το καθεστώς του εξόριστου, αλλά οι πόλεις στη συνέχεια παρέχουν αυτό το καταφύγιο”, γράφουν οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες σε ένα μανιφέστο που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα El Pais με τον τίτλο “Εμείς, οι πόλεις της Ευρώπης”.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, τον δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό και την δήμαρχο της Λαμπεντούζα Τζιούζι Νικολίνι.

Το κείμενο υπογράφεται από τους ομολόγους τους της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα, και άλλων τεσσάρων ισπανικών πόλεων. Είναι ανοικτή και σε άλλες υπογραφές και δημοσιοποιείται την παραμονή μιας κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

About m bonsu