Home / Βίντεο / Μακελειό στη Λαχώρη: 20 κιλά εκρηκτικά στην επίθεση, κυνήγι για τους δράστες

Μακελειό στη Λαχώρη: 20 κιλά εκρηκτικά στην επίθεση, κυνήγι για τους δράστες

Στόχος Χριστιανοί, πολλά παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Λαχώρη

Τους δράστες πίσω από την βάρβαρη επίθεση με θύματα γυναίκες και παιδιά σε πάρκο στη Λαχώρη την Κυριακή του καθολικού Πάσχα αναζητούν οι αρχές, που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε μάχη με τους Ταλιμπάν.

Την ευθύνη έχει αναλάβει φράξια που προήλθε από τους Ταλιμπάν, λέγοντας πως στόχος ήταν οι Χριστιανοί και το «μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι έχουμε μπει στη Λαχώρη».

Οι δράστες πυροδότησαν 20 κιλά εκρηκτικά, με αναφορές να μιλούν ακόμη και για καρφιά στις βόμβες για ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

«Πρέπει να φέρουμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών, γυναικών και παιδιών μας ενώπιον της Δικαιοσύνης και να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα άγρια κτήνη να πάρουν τη ζωή και την ελευθερία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του στρατού.

Οι αναφορές για τον αριθμό των νεκρών είναι ακόμη, λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την επίθεση, θολές, με τις τελευταίες πληροφορίες να τον ανεβάζουν στους 70 -και ενώ αρκετα άλλα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φράξια των Ταλιμπάν που ανέλαβε την ευθύνη, η Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέφερε ξεκάθαρα πως η επίθεση με στόχο χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα ήταν μήνυμα στον πρωθυπουργό Σαρίφ ότι «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Η Λαχώρη, πρωτεύουσα της σχετικά πλούσιας περιφέρειας του πακιστανικού Παντζάμπ, θεωρείται πολιτικό προπύργιο του πρωθυπουργού Σαρίφ και του κυβερνώντος κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis