Home / Ειδήσεις / «Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζοντας περισσότερα από 2.000 παιδιά στον Έβρο (φωτο)

«Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζοντας περισσότερα από 2.000 παιδιά στον Έβρο (φωτο)

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στον ακριτικό Έβρο στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».  

Με ενέργειες ολιστικού χαρακτήρα στηρίζει συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά και νέους της περιοχής σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους. 

Προσφορά Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor).

Η δωρεά έγινε σε συνέχεια της περσινής της προσφοράς συμβάλλοντας στον  εκσυγχρονισμό της Μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εξυπηρετώντας τις ανάγκες 600.000 κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής. 

Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων στο Διδυμότειχο 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, ενώ καλλώπισε τον προαύλιο χώρο του. Οι περίπου 160 μαθητές που φοιτούν στο ακριτικό Δημοτικό σχολείο της Βορειοανατολικής Ελλάδας, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ.

Στα δύο τερέν, συνολικού εμβαδού 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός των παραπάνω γηπέδων ώστε να καταστούν χρηστικά.

Aνάπλαση σχολικού γηπέδου και διαμόρφωση παιδικής χαράς στα Δίκαια

Το  «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε γήπεδο (μπάσκετ, βόλεϊ) για τους 54 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων, του βορειότερου σημείου της Ελλάδος, και προσέφερε παιχνίδια εξωτερικού χώρου στο Νηπιαγωγείο Δικαίων για τη διαμόρφωση της «παιδικής χαράς»  όπου φοιτούν συνολικά 15 παιδιά. 

Δημιουργία θερμοκηπίου για την «καλλιέργεια» περιβαλλοντικής συνείδησης στα Ρίζια

Θέτοντας σε πρώτο πλάνο την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δημιούργησε θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων στην περιοχή Ορεστιάδας όπου φοιτούν 58 μαθητές. Πρόκειται για έναν οικισμό με 1.200 κατοίκους που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το φυλάκιο στις Καστανιές στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η δημιουργία του θερμοκηπίου σηματοδοτεί την έναρξη ενός πρωτοποριακού σχολικού προγράμματος. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού  στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη  της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. 

Παράλληλα, μυεί τα παιδιά από νωρίς στον τομέα της γεωργίας, την  κύρια επαγγελματική ενασχόληση του τοπικού πληθυσμού, καθώς ο νομός Έβρου είναι από τις πιο εύφορες και παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.

Μέσα από το συγκεκριμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα «δεθούν» ακόμη περισσότερο με τον τόπο τους και θα  δημιουργήσουν τις κατάλληλες βάσεις για να μην χρειαστεί να τον εγκαταλείψουν. 

Το θερμοκήπιο πέραν του εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα αποτελέσει ορόσημο για την τοπική κοινωνία καθώς μέσα από αυτό ο ευρύτερος πληθυσμός της περιοχής θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την αγροτική ανάπτυξη μέσω διαδραστικών εργαστηρίων. 

Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 13 σχολεία του Έβρου

Το «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες  13 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, οικισμό Ριζίων, φθάνοντας έως το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τα Δικαία. Από την φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 845 μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως  φέτος στη δράση εντάχθηκαν και τρία ειδικά σχολεία.

Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, σε διάστημα ενός έτους, έχουν στηριχθεί συνολικά 45 σχολικές μονάδες.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν:

  • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ
  • Αθλητικά είδη
  • Επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, γωνιές δραστηριοτήτων (μαραγκός, σουπερμάρκετ κ.λπ.) και παιχνίδια κήπου (τραμπάλες, τσουλήθρες, μπασκέτες, κ.λπ.)
  • Βιβλία
  • Έπιπλα

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Στόχος μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των χιλιάδων παιδιών που αγκαλιάζουμε σε κάθε γωνία της Ελλάδας

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε: 

«Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη επίσκεψη μας στον ακριτικό Έβρο. Βρισκόμαστε πάλι μαζί, υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες αυτή τη φορά, όμως με την ίδια αγάπη και διάθεση για προσφορά. Όλοι εμείς στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δουλεύουμε συστηματικά να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των χιλιάδων παιδιών και νέων που αγκαλιάζουμε σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ευχαριστούμε πολύ τους τοπικούς φορείς και δήμους για την συνεργασία τους, καθώς και τους υποστηρικτές και φίλους της Ένωσης που χάρις την πολύτιμη συμβολή τους υλοποιήθηκε αυτή η δράση». 

Συνοδοιπόροι στις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στον ακριτικό  Έβρο

Όραμα της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν χάρη στους ευγενικούς υποστηρικτές και αρωγούς που πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά στον Έβρο.

Θερμές ευχαριστίες στους: 

bwin για την πολύτιμη υποστήριξη της στην πλήρη ανακατασκευή δύο γηπέδων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου και τον καλλωπισμό του προαύλιο χώρο του.

Οικογένεια Ανδρέα και Αλεξάνδρας Μαρτίνου, για την ευγενική της υποστήριξη στην ανακατασκευή  του γηπέδου του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων και την προσφορά  παιχνιδιών εξωτερικού χώρου στο Νηπιαγωγείο Δικαίων για τη διαμόρφωση της «παιδικής χαράς».  
 
Eurodrip για την ευγενική της χορηγία για τη δημιουργία του θερμοκηπίου στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων.

Την κυρία Κυβέλη Αλεξίου για την προσφορά βιβλίων και παιχνιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εβίνα Σωτηροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1253, esotiropoulou@mazigiatopaidi.gr
 
Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος, Press Office, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1254, ltheodorakopoulos@mazigiatopaidi.gr
 
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. 
 
To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».
 
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | | www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr