Home / Διεθνή / Μίλησαν στο τηλέφωνο Ομπάμα-Ερντογάν εν όψη συνεργασίας για το θέμα Συρίας

Μίλησαν στο τηλέφωνο Ομπάμα-Ερντογάν εν όψη συνεργασίας για το θέμα Συρίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησαν τηλεφωνικώς για την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και για το τι μπορεί να γίνει σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ερντογάν.

“Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στο Ντάες (Ισλαμικό Κράτος) και να ενισχυθεί η μετριοπαθής αντιπολίτευση ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα και την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με την Τουρκία κατά των απειλών που αντιμετωπίζει.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου προέδρου προστίθεται εξάλλου ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να δοθεί γρήγορα ένα τέλος στις επιθέσεις των ενόπλων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία.

About basilis progressive