Home / Πολιτισμός / Μήνυμα Αυγής: «Οικουμενική σούπα, τέλος»

Μήνυμα Αυγής: «Οικουμενική σούπα, τέλος»

Το δίλημμα Αριστερά ή Δεξιά θέτει η σημερινή Αυγή στο κύριο άρθρο της, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Η εφημερίδα «απαντά» σήμερα στις διαρροές που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά στην συγκρότηση «οικουμενικής» υπό την πίεση των δύσκολων ψηφοφοριών του επόμενου διαστήματος, γράφοντας χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο της: «Οικουμενική σούπα, τέλος».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα:

«Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η εκλογή -από τη βάση της Ν.Δ.- του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, παρ’ ότι ακόμη δεν είναι ορατό ακριβώς ποια θα είναι η “επόμενη ημέρα” της Ν.Δ., αφού οι δυνάμεις που τον ανέδειξαν δεν φαίνεται να είναι πολιτικά ομογενοποιημένες, ενώ οι διαφορές με την ηττημένη καραμανλική πτέρυγα είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Η ανάδειξη του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό και τις βασικές πολιτικές επιλογές, συμπιέζοντας ιδιαίτερα τα λεγόμενα κόμματα του Κέντρου

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο “οικογενειοκρατία – νεοφιλελευθερισμός – ακροδεξιά δεκανίκια”. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του, τόσο για την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να αντιμετωπίζουν πλέον τα μεγαλύτερα προβλήματα στρατηγικής, καθώς το προηγούμενο διάστημα είτε συμπορεύτηκαν με τη Ν.Δ. είτε φλέρταραν μαζί της μέσω των περίφημων οικουμενικών λύσεων».

«Μεσοβέζικες επιλογές είναι πλέον δύσκολο να σταθούν, καθώς οδηγούν σε αυτοακύρωση», σημειώνει τέλος η Αυγή.

About totritomati