Home / Ειδήσεις / Μήλος: Ψήφισμα κατά της δημιουργίας κέντρου καυσίμων σε γνωστή παραλία

Μήλος: Ψήφισμα κατά της δημιουργίας κέντρου καυσίμων σε γνωστή παραλία

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο νησί της Μήλου η απόφαση για τη δημιουργία και εγκατάσταση κέντρου καυσίμων σε γνωστή παραλία του νησιού.

Ήδη με πρωτοβουλία των κατοίκων του νησιού και με θέμα τη διάσωση της πανέμορφης παραλίας του Καστανά εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί στην περιοχή.

Τι αναφέρει το ψήφισμα:

«Η πανέμορφη, αγαπημένη παραλία του Καστανά στη Μήλο, πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων. Η κατασκευή έξι δεξαμενών ύψους 8-11 μέτρων η καθεμία καθώς και κτηρίων και υποθαλάσσιων αγωγών, θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου. Η υπέροχη ακτογραμμή της Μήλου, μία από τις πιο όμορφες στον κόσμο καθώς και το μοναδικά όμορφο νησί της Πολυαίγου ακριβώς απέναντι, δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Μία εγκατάσταση πετρελαιοειδών, από τη φύση της μία δραστηριότητα με μεγάλη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, πάνω σε μία παρθένα παραλία των Κυκλάδων, εκτός από την προφανή οπτική καταστροφή, ενέχει τεράστιο κίνδυνο απόλυτης καταστροφής του τουριστικού προϊόντος των νησιών και δυσφήμησης αυτών για δεκαετίες, σε περίπτωση διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.»

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, χορήγηση Έγκρισης Εγκατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ 5/Α΄/2018) της δραστηριότητας που αφορά, Μονάδα Αποθήκευσης και Διακίνησης Υγρών Καυσίμων, υπέρ της εταιρείας με την επωνυμία Μήλος Όιλ Α.Β.Ε.Ε.Π, που βρίσκεται στην περιοχή Καστανά – Τρία Πηγάδια, του Δήμου Μήλου στη Μήλο΄.

Η άδεια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οικοδομική άδεια για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας εγκατάστασης, αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων, με την επωνυμία ΜΗΛΟΣ ΟΙΛ ΑΒΕΕΠ, σε Συνολική Στεγασμένη Επιφάνεια 776.29 τ.μ. και Συνολική Αποθηκευτική Ικανότητα 6600 κυβικά μέτρα! Υπεύθυνος της Επιχείρησης αναφέρεται ο Ευάγγελος Βαρδάκης. Οι εγκαταστάσεις αφορούν την κατασκευή υπέργειων και υπόγειων δεξαμενών καυσίμων, καθώς και κτιρίου γραφείων.

Πηγή

About ingr