Home / Παιδεία / Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

Όλο το πρόγραμμα

Αθήνα

Μέσω της Βουλής και συγκεκριμένα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα προχωρήσει ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία. Ο διάλογος διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των αντιδράσεων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών.

Όπως ανακοίνωσε ο  πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Γαβρόγλου, η Βουλή εγκαινιάζει σειρά συζητήσεων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με στόχο «να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης».
Η πρώτη φάση των συζητήσεων αυτών προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος.

Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου, ο οποίος έχει συζητηθεί με τα αρμόδια στελέχη των Κ.Ο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, περιλαμβάνοντα τα εξής:

  • Τρίτη 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
  • Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα προεδρεία των πρυτάνεων πανεπιστημίων, προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.
  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.
  • Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην υπουργούς Παιδείας (Γ.Αρσένης, Μ.Γιαννάκου, Α.Διαμαντοπούλου).
  • Παρασκευή 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους μορφωτικούς ακολούθους των χωρών της ΕΕ.
  • Τρίτη 8 Μαρτίου και Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις παρουσία του Ν.Φίλη, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.

Οι συζητήσεις θα μεταδίδενται από το Κανάλι της Βουλής.

Newsroom ΔΟΛ

Αθήνα
Μέσω της Βουλής και συγκεκριμένα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα προχωρήσει ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία που έχει ξεκινήσει μετ’ εμποδίων, λόγω των αντιδράσεων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών που αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πανεπιστημιακός καθηγητής Κ.Γαβρόγλου, η Βουλή εγκαινιάζει σειρά συζητήσεων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με στόχο «να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης».

Η πρώτη φάση των συζητήσεων αυτών προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος. Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου, ο οποίος έχει συζητηθεί με τα αρμόδια στελέχη των ΚΟ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της ΕΚ, περιλαμβάνοντα τα εξής:

· Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).

· Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα Προεδρεία των Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, Προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

· Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.

· Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου, Α. Διαμαντοπούλου).

· Την Παρασκευή 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους Μορφωτικούς Ακολούθους των χωρών της ΕΕ.

· Την Τρίτη 8 Μαρτίου και την Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις παρουσία του Ν. Φίλη, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.

Οι συζητήσεις θα μεταδίδενται από το Κανάλι της Βουλής.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

About admin