Home / Διεθνή / Μέρκελ: Τα πάντα για να αποφευχθεί το Brexit – Ολάντ: Αναγκαία η συμφωνία

Μέρκελ: Τα πάντα για να αποφευχθεί το Brexit – Ολάντ: Αναγκαία η συμφωνία

Μηνύματα υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενοι στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συζητείται το Brexit και το προσφυγικό.

Μηνύματα υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, από την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συζητείται το Brexit και το προσφυγικό.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», διεμήνυσε προσερχόμενη η Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που με απασχολεί σήμερα είναι το μέλλον της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, τους πρόσφυγες, την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αγροτική κρίση», ήταν η δήλωση τουΦρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αναγκαία μια συμφωνία με τη Βρετανία, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανή εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να μείνει στην ΕΕ, αλλά στο πλαίσιο των θεμελιωδών αρχών της ένωσης, διεμήνυσε ο γάλλος πρόεδρος, αφού διαφορετικά και ένα άλλο κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις. «Μπορούμε να έχουμε ένα συμβιβασμό, αλλά πρέπει να πηγαίνει την Ευρώπη μπροστά όχι να τη σταματάει», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Πηγή: http://www.skai.gr

About admin