Home / Ειδήσεις / Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο κατά του φασισμού – «Παύλο μου, νικήσαμε!»

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο κατά του φασισμού – «Παύλο μου, νικήσαμε!»

Υψώνει τις γροθιές της στον ουρανό. «Παύλο μου, νικήσαμε» φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψυχής της.  «Δικαιωθήκαμε!». «Τα κατάφερες γιε μου!».

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου έχει μόλις ανακοινωθεί. 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν κριθεί ένοχοι. Η εικόνα της Μάγδας Φύσσα αποτυπώνει τη νίκη της Δημοκρατίας.

Η μάνα που νίκησε τον φασισμό

Λίγη ώρα μετά, η Μάγδα Φύσσα βγαίνει στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που την στήριξαν. Αγκαλιάζει τους φίλους του γιου της.

Καταχειροκροτείται. Την περικυκλώνουν και την αποκαλούν «μάνα». «Ο Παύλος ζει», φωνάζει το πλήθος. Έχουμε δρόμο, λέει η ίδια για να κερδίσουμε τον φασισμό.

Η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί από το σπίτι της οικογένειας στο Κερατσίνι. Έφτασε στο εφετείο με τον πατέρα και την αδερφή του Παύλου.

Πλήθος κόσμος τους περίμενε ήδη εκεί για να ενώσουν τις φωνές τους.

Η μεγάλη ημέρα της δικαίωσης

Το πρωί της Τετάρτης, πίσω από το κάγκελα του εφετείου, η μητέρα και η αδερφή του Παύλου ξέσπασαν σε κλάματα. Εφτά χρόνια περίμεναν αυτήν την ημέρα, εφτά χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Εφτά χρόνια η Μάγδα Φύσσα ζητά ένα και μόνο πράγμα. Δικαιοσύνη.

Αυτό ζήτησε και σήμερα, φορώντας μια μάσκα με το όνομα του γιου της «Killah P», έτσι τον ξέρουν όσοι ακούν τα τραγούδια του.

Ζει με τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να βιώσει μία μάνα, τον πόνο της απώλειας του παιδιού της. Ένας πόνος που γίνεται βαθύτερος αφού το νήμα της ζωής του Παύλου κόπηκε βίαια από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Η ώρα της ιστορικής απόφασης

Μέσα στην αίθουσα περιμένει υπομονετικά την ετυμηγορία του δικαστηρίου και ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που δεν γνώρισαν ποτέ τον Παύλο έσπευσαν στο μνημείο του για να αποπτύσουν φόρο τιμής.

Η Μάγδα Φύσσα σήκωσε στους ώμους της το «βάρος» της δίκης της Χρυσής Αυγής. Άκουσε με λεπτομέρειες πώς ο γιος της έχασε τη ζωή του, είδε στα μάτια τους δολοφόνους του παιδιού της, δέχτηκε τις φραστικές τους επιθέσεις και την ειρωνεία τους. Και άντεξε. Έγινε σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού. Μια γυναίκα που πάλεψε με το τέρας και το νίκησε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Πηγή

About ingr