Σαν τις σαρδέλες εξακολουθούν να στοιβάζονται οι επιβάτες στα λεωφορεία, παρά την ανησυχητική έξαρση της πανδημίας στην Αττική.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο συνωστισμός καθιστά πρακτικά εντελώς αδύνατη την τήρηση ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, ενώ την κατάσταση επιδεινώνουν τα αραιά δρομολόγια.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων στο κέντρο της Αττικής είναι αραιά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ταλαιπωρία των επιβατών και να παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Οι πόρτες των λεωφορείων κλείνουν με δυσκολία, ενώ δεκάδες επιβάτες στέκονται κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλον, όρθιοι και καθιστοί, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Καθυστερήσεις δρομολογίων

Η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκινά για ακόμα μία μέρα από τις στάσεις, με τα παράπονα για τη συχνότητα των δρομολογίων να διαδέχονται το ένα το άλλο. Χαρακτηριστική είναι η αναμονή για το λεωφορείο 608, ενώ στους πίνακες της τηλεματικής μπορεί να καταγραφεί καθυστέρηση μέχρι και 63 λεπτών.

Προς τα παρόν, σύμφωνα με το MEGA, στους αστικούς δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκονται 1.300 λεωφορεία και ΚΤΕΛ που φαίνεται πως δεν επαρκούν, με τους πολίτες να ζητούν να ληφθούν αποφάσεις, έτσι ώστε οι μετακινήσεις εν μέσω πανδημίας να γίνουν ασφαλέστερες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο