Home / Ειδήσεις / Λαγός και Μίχος δικάζονται για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο»

Λαγός και Μίχος δικάζονται για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο»

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλούνται να δώσουν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013.

Οι δυο βουλευτές κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην επίθεση καθώς φέρονται να εμφανίζονται στον χώρο του «Συνεργείου» . Συνολικά, στην υπόθεση είναι κατηγορούμενα εννέα άτομα τα οποία κατά περίσταση αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι δράστες, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις και της οπλοφορίας.

Η επίθεση στον κοινωνικό στέκι έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013 από ομάδα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές. Σύμφωνα με την κατηγορία περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ. Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό».

About Andreas Chondros