Home / Ειδήσεις / Κύπρος: Τεράστια η καταστροφή από τη φωτιά που έβαλε 12χρονος με… αναπτήρα

Κύπρος: Τεράστια η καταστροφή από τη φωτιά που έβαλε 12χρονος με… αναπτήρα

Κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα δάσους

Έχουν εκκενωθεί τρία χωριά – Δύο «Καναντέρ» από την Ελλάδα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Η προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος γύρω από τα χωριά Ευρύχου – Σπήλια –Σινά, που ξέσπασε χθες στη Κύπρο, συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα «Καναντέρ» από την Ελλάδα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θα συμμετάσχουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Οι δυνάμεις όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών παρέμειναν στο χώρο στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα το πρωί το προσωπικό αντικαταστάθηκε και ενισχύθηκε.

Τεράστια για τα δεδομένα της Κύπρου θεωρείται η οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά στην δασική περιοχή του χωριού Ευρύχου και των γύρω χωριών. Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Κουρδάλι, Σπήλια, Αγία Ειρήνη και Καννάβια, υπό τον φόβο της παράδοσης των κατοικιών στις φλόγες, ενώ από τους πυκνούς καπνούς η πρόσβαση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη αφού η ορατότητα είναι μηδενική.

Για την φωτιά ευθύνεται ένας 12χρονος που έπαιζε με αναπτήρα στην αυλή του σπιτιού του παππού του όταν σε κάποιο σημείο ξέσπασε η φωτιά.

Ο μικρός έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και ανέφερε ότι προσπάθησε να την σβήσει αλλά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοινώνοντας πως το Ισραήλ θα αποστείλει επιπλέον βοήθεια, για ενίσχυση των προσπαθειών πυρόσβεσης.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis