Home / Ειδήσεις / Κυβέρνηση κατά Μητσοτάκη που «φόρεσε και πάλι τη φανέλα του ΔΝΤ»

Κυβέρνηση κατά Μητσοτάκη που «φόρεσε και πάλι τη φανέλα του ΔΝΤ»

Αιχμές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνέντευξή του στο Bloomberg αφήνουν κυβερνητικές πηγές. Η νέα εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Bloomberg δεν συνοδεύθηκε από αλλαγή στάσης. Και πάλι φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού. Βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο, πλέον και στο διεθνές ακροατήριο, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζουν ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποκρύπτοντας ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τη στιγμή που η βασική εκκρεμότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος), ο ίδιος δεν βρήκε κουβέντα να πει επί του θέματος. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σημειώνουν δε, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του δήλωσε ότι «δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία», αποδεικνύοντας το μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης. Τη νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Σε σχετική ερώτηση αν θα καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, απάντησε με έκδηλη αμηχανία ότι «δεν είναι δουλειά του αυτό».

Κυβερνητικές πηγές του καταλογίζουν ότι συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός. Μάλιστα όπως τονίζουν επανέλαβε την δέσμευση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «λίπος στο Δημόσιο».

Η διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη έχει χαραχθεί προ πολλού. Αυτός με την ελίτ η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία καταλήγουν στο σχόλιο τους οι κυβερνητικές πηγές.

About Andreas Chondros