Home / Ελλάδα / Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα διαλόγου από μηδενική βάση – Εμμένουν οι αγρότες

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα διαλόγου από μηδενική βάση – Εμμένουν οι αγρότες

«Δεν υπάρχει θέμα διάλογου από μηδενική βάση στο ασφαλιστικό» ξεκαθαρίζει εκ νέου η κυβέρνηση, στον απόηχο των επεισοδίων της Agrotica, αλλά και τις δηλώσεις υπουργών όπως οι κ. Αποστόλου και Αλεξιάδης, που οι αγρότες θεωρούν ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Κάστρο Βοιωτίας όλοι οι φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό (αγρότες, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί και οικονομολόγοι) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά αυτοί της περιφέρειας, δέχονται πρωτοφανή πίεση.

Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου το ασφαλιστικό έπρεπε να είχε ψηφιστεί αρχές Φεβρουαρίου, με την προθεσμία εκ των πραγμάτων να έχει χαθεί.

Σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας προχωρούν σήμερα Παρασκευή το απόγευμα προχωρούν από την πλευρά τους οι παραγωγοί του μπλόκου της Νίκαιας ενώ προγραμματίζουν κι άλλες δράσεις. 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά.

Εξάλλου, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών καλούν σε πανελλαδική – παναγροτική συνάντηση στα Τέμπη το Σάββατο για να συντονίσουν εκ νέου τις ενέργειες τους. Σημειώνεται ότι οι αγρότες προτίθενται να προχωρήσουν σε μπλόκα ακόμη και σε παρακαμπτήριες οδούς.

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι και 7 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Μπλόκα θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες 12 το μεσημέρι με 2 μετά το μεσημέρι στο τελωνείο Προμαχώνας αλλά και στα διόδια Αφιδνών.
Κλειστή παραμένει από αγρότες η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Σταματούν εξάλλου αύριο Σάββατο οι τροφοδοσίες με νωπά κηπευτικά, της κεντρικής αγοράς
της Αθήνας, των υπεραγορών και των λαϊκών αγορών έπειτα από απόφαση του συντονιστικού των αγροτών, Μεγάρων, Θήβας, Εύβοιας και Μαραθώνα.

Οι χονδρέμποροι της κεντρικής αγοράς θα κάνουν προσπάθεια να πραγματοποιήσουν εισαγωγές από τρίτες χώρες για να καλύψουν τις ανάγκες, ωστόσο, όπως επισημάνουν, τα αποθέματα δεν πρόκειται να εξαντληθούν.

Εξάλλου, οι αγρότες των Μεσογείων προχωρούν στον πρώτο συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαρκοπούλου 12 το μεσημέρι με 1 μετά μεσημέρι. Οι οινοπαραγωγοί των Μεσογείων διαμαρτύρονται για τον ΕΦΚ στο κρασί, αλλά και για το ασφαλιστικό.

Αγρότες της Ηλείας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00, ενώ οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00.

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στα «Μεγάλα Χωράφια», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ανακοίνωσαν πως, σήμερα Παρασκευή, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31, ο δρόμος θα κλείνει για μικρό χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Σε διευκολύνσεις προς τους οινοπαραγωγούς σε σχέση με την εφαρμογή του ΕΦΚ στο κρασί προχωρά πάντως η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να κλείσει ένα από τα μέτωπα με τους αγρότες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/305563/kuvernisi-den-uparhei-thema-dialogou-apo-mideniki-vasi-emmenoun-oi-agrotes-/#ixzz3ychzPYmx
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati