Home / Ειδήσεις / Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης : Μας ανησυχεί η αύξηση των διασωληνώσεων

Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης : Μας ανησυχεί η αύξηση των διασωληνώσεων

«Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται αύξηση στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που έφτασε τις 52 προκαλεί ανησυχία», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.
 
Η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κορονοϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε  πως πολλαπλές συρροές κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα είναι ενδεικτικές γεγονότων υπερμετάδοσης. 

Ο κος Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι ο ιός μπορεί να ανατρέψει την εικόνα της πανδημίας από τη μία ημέρα στην άλλη, με γεγονότα υπερμετάδοσης, όπως έχει διαπιστωθεί και σε άλλα κράτη του εξωτερικού, για παράδειγμα στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος στη Γερμανία.

Σχολιάζοντας για την παύση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες περί του τι σημαίνει αυτό, κάνοντας αναφορά τον όρο « διπλή μελέτη».

Ασθενής και γιατρός δεν γνωρίζουν εάν έχει δοθεί εμβόλιο κανονικό ή placebo και σε περίπτωση που εμφανιστεί μια παρενέργεια εξετάζεται από την επιτροπή ειδικών αν υπάρχει σχέση με το εμβόλιο, εξήγησε ο καθηγητής ξεκαθαρίζοντας πως δεν σταματήσει η μελέτη άλλα οι εμβολιασμοί ενώ τόνισε πως τέτοια γεγονότα συμβαίνουν συχνά και η διακοπή των εμβολιασμών γίνεται για την ασφάλεια των εθελοντών.
 

Πηγή: skai.gr

About skaigr