Home / Ειδήσεις / Κορωνοϊός:Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά από Κεραμέως-Αναμένεται απόφαση της Επιτροπής

Κορωνοϊός:Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά από Κεραμέως-Αναμένεται απόφαση της Επιτροπής

Αύριο θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνομώνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει αύριο η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού και να ανακοπεί το δεύτερο κύμα» και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις περιττές μετακινήσεις και να κάνουν χρήση της κατ’εξαίρεση μετακίνησης μόνο για  όταν είναι απολύτως αναγκαίο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι από σήμερα στις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα. 
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και μικρή βόλτα κατοικίδιου ζώου σε απόσταση κοντινή από την κατοικία. Για την μετακίνηση των πολιτών τις ώρες απαγόρευσης για τις τρεις αυτές περιπτώσεις απαιτείται η αποστολή SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, με τον αριθμό 1 για λόγους υγείας και 6 για τη βόλτα κατοικιδίου, ενώ σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εργαζομένων θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 20:30 το βράδυ, ενώ για τον κλάδο της εστίασης διευκρίνισε ότι επιτρέπεται το delivery μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και το take away, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποτελεί λόγο κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και εντάσσεται στο πλαίσιο «εξόδου» μιας από τις παραπάνω επιτρεπόμενες περιπτώσεις. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr