Home / Οικονομία / Κομισιόν: Πρώτα αξιολόγηση μετά η όποια συζήτηση για το χρέος

Κομισιόν: Πρώτα αξιολόγηση μετά η όποια συζήτηση για το χρέος

Μόνο αφού ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να αρχίσει σοβαρά η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα Παρασκευή από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ, ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας το πάγιο μήνυμα της Κομισιόν προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το χρέος είναι να υπάρξει συμφωνία για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, όπως το ασφαλιστικό.
«Τα πρώτα πράγματα [γίνονται] πρώτα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπράιντχαρτ, αποσαφηνίζοντας εκ νέου πάντως ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση για «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Η κ. Μπράιντχαρτ πάντως απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία για την επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, λέγοντας απλώς ότι θα φτάσουν «σύντομα».

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών ομάδων έχουν ήδη αρχίσει στην Αθήνα, όπως διευκρίνισε ότι ακόμα απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες προτού επιστρέψουν οι επικεφαλής των αποστολών.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει θέσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων ως προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, θέση που το Ταμείο επανέλαβε μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/304989/komision-prota-axiologisi-meta-i-opoia-suzitisi-gia-to-hreos/#ixzz3xyZhAiP3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati