Home / Αστυνομικά / Κολωνία: Διπλασιάστηκε η ζήτηση όπλων μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις

Κολωνία: Διπλασιάστηκε η ζήτηση όπλων μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις

Διπλασιάστηκε η ζήτηση για μη-θανατηφόρα όπλα αυτοάμυνας στην Γερμανία, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις σε εκατοντάδες γυναίκες την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, σύμφωνα με τους κατά τόπους πωλητές και διανομείς. Αεροπίστολα, όπλα-ηλεκτροσόκ, αλλά ακόμα και σπρέι πιπεριού βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων του γυναικείου πληθυσμού.

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η πρόσβαση σε αυτά τα «ήπια» όπλα είναι ελεύθερη, το γερμανικό κράτος εκδίδει ειδικές άδειες κατοχής, με την επίδειξη των οποίων επιτρέπεται η αγορά τους. Ωστόσο για τις περιπτώσεις μη-θανατηφόρων όπλων, οι αιτούντες δεν παιρνούν από ψυχολογική αξιολόγηση και η άδειες είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του 2016, μόνο στην Κολωνία κατατέθηκαν 300 τέτοιες αιτήσεις οπλοκατοχής, ενώ όλο το 2015 είχαν γίνει μόλις 408, σύμφωνα με τον Spiegel.

«Οι άνθρωποι δεν νιώθουν πια ασφαλείς κι αυτό είναι προφανές – αλλιώς δεν θα έμπαιναν τόσο συχνά εδώ μέσα», δήλωσε στην Deutsche Welle ένας από τους πωλητές τέτοιων όπλων στην Βεστφαλία.

Εκτός από τα μη-θανατηφόρα όπλα, ιδιαίτερα δημοφιλή τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει και τα μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες, οι διαφημίσεις των οποίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνοδέυονται και από την ετικέτα #Koelnbhf – το όνομα του σιδηροδρομικού σταθμού που έγιναν εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305544/kolonia-diplasiastike-i-zitisi-oplon-meta-tis-sexoualikes-epitheseis/#ixzz3yYKmEUX0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati