Home / Ειδήσεις / Κλοπές Playstation 5 αλά Fast And Furious στη Βρετανία από συμμορίες

Κλοπές Playstation 5 αλά Fast And Furious στη Βρετανία από συμμορίες

Διάφορες συμμορίες του Ηνωμένου Βασιλείου που στοχεύουν οχήματα παράδοσης που μεταφέρουν ακριβά δώρα φέρεται να έβαλαν στο μάτι και να κλέβουν τις νέες παιχνιδοκονσόλες PlayStation 5, τις οποίες οι αγοραστές βρίσκουν αδύνατο πλέον να προμηθευτούν.

Οι εγκληματίες ανεβαίνουν στα αυτοκίνητά τους εν κινήσει, ώστε να μπορούν να εισέλθουν σε φορτηγά παράδοσης, όπως ανέφεραν οι Times.

Τα PS5, οι τηλεοράσεις, τα καλλυντικά, τα κινητά τηλέφωνα και τα τσιγάρα συγκαταλέγονται μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κλαπεί χρησιμοποιώντας το κόλπο αυτό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 27 φορές φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία έχουν φέρει στο φως οι Times.

Οι κινούμενες  συμμορίες  πλησιάζουν τα οχήματα παράδοσης με τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα: ένα προς τα εμπρός, ένα προς τα πίσω και ένα στο πλάι για να αποφευχθεί η προσπέραση.

Ένας κλέφτης στο πίσω αυτοκίνητο ανεβαίνει στο πίσω μέρος ή στην οροφή του αυτοκινήτου του, συνήθως μέσω της ηλιοροφής ή μιας πόρτας, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί για να κρατιέται. Χρησιμοποιούν εργαλεία όπως λοστό για να ανοίξουν τις πίσω πόρτες του φορτηγού. Ο κλέφτης έχει στη συνέχεια πρόσβαση στα πακέτα, τα οποία ρίχνουν πίσω στο αυτοκίνητό τους.

Οι κλέφτες πιθανότατα λαμβάνουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των φορτηγών παράδοσης, δήλωσε ο Chrys Rampley, πρώην διευθυντής ασφαλείας της Road Haulage Association.

Τα ακριβά gadget κλέβονται και με άλλες τακτικές, ανέφεραν οι Times.

Το Νοέμβριο, ένα φορτηγό που μετέφερε 6,7 εκατομμύρια δολάρια (5 εκατομμύρια λίρες) προϊόντων Apple  έπεσε θύμα ληστείας σε έναν μεγάλο αγγλικό δρόμο. Οι κλέφτες έδεσαν τον οδηγό και διέφυγαν με το φορτίο.

Και τον Οκτώβριο, περισσότερες από 200 τηλεοράσεις αξίας 182.600 δολαρίων (136.000 λίρες) είχαν κλαπεί από ένα φορτηγό, με τον οδηγό να χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι αναφορές για αυτού του είδους τα εγκλήματα που καταγράφηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου κόστισαν στις επιχειρήσεις περίπου 66 εκατομμύρια λίρες (87 εκατομμύρια δολάρια), κατά μέσο όρο 21.600 λίρες (29.000 δολάρια) η ληστεία.

Η κλοπή από κινούμενα οχήματα είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά προβλημάτων διανομής που έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία του PS5.

Πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης έχουν φτάσει επανειλημμένα σε sold out από τις κονσόλες και οι ιστότοποι κατέρρευσαν λόγω των πολλών επισκεπτών.

Πηγή: Sigmalive

Πηγή

About skaigr