Home / Διεθνή / Κληρονομιά 29 εκατομμυρίων δολαρίων άφησε ο Μπιν Λάντεν για τζιχάντ

Κληρονομιά 29 εκατομμυρίων δολαρίων άφησε ο Μπιν Λάντεν για τζιχάντ

Στο φως η διαθήκη του

Ουάσινγκτον
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν άφησε μετά τον θάνατό του -το 2011- 29 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για τους σκοπούς της τζιχάντ, δείχνει η διαθήκη του.

Η διαθήκη του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαθήκη είχε κατασχεθεί στη διάρκεια της εφόδου από άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ο Μπιν Λάντεν κάλεσε την οικογένειά του «να σεβαστούν τη διαθήκη» και να ξοδέψουν την περιουσία του για την «τζιχάντ, στο όνομα του Αλλάχ».

Ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα ανέφερε ότι τα χρήματα βρίσκονταν στο Σουδάν. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η περιουσία του είναι σε μετρητά ή εάν πρόκειται για άλλου είδους περιουσιακά στοιχεία, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν η περιουσία του δόθηκε στους κληρονόμους του.

Τη δεκαετία του 1990, ο Μπιν Λάντεν έζησε για πέντε χρόνια στο Σουδάν.

Σε επιστολή του, ο Μπιν Λάντεν καλούσε τον πατέρα του να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του, σε περίπτωση που εκείνος πεθάνει. «Εάν σκοτωθώ, να προσεύχεσαι πολύ για μένα και να κάνεις φιλανθρωπίες στο όνομά μου, καθώς θα έχω ανάγκη τη στήριξη για να φτάσω στο μόνιμο σπίτι μου» έγραφε στην επιστολή.

Σε άλλη επιστολή του αναφέρει: «(Οι Αμερικάνοι και η Δύση) θεώρησαν ότι ο πόλεμος θα είναι εύκολος και ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν τους στόχους τους σε διάστημα λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί λίγο ακόμα. Με υπομονή υπάρχει νίκη!».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis