Αποστάσεις κρατούν και αιχμές διατυπώνουν κατά της Φώφης Γεννηματά για την απόφασή της να καρατομήσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Αντρέα Λοβέρδο, η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή και η βουλευτής του κόμματος Χαρά Κεφαλίδου.

Όχι εσωστρέφεια και αποκλεισμοί

«Ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει», τόνισε η κα Κεφαλίδου προσθέτοντας ότι, «ο χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς».

Η «αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  σε συνέντευξή της στο «Θέμα 104,6» και υπογράμμισε ότι «δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η παρουσία του που σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα».

«Χρειάζεται σύνεση και ενότητα, δεν περισσεύει κανένας από εμάς» τόνισε η κα Κεφαλίδου, δηλώνοντας αιφνιδιασμένη από την απόφαση της κας Γεννηματά και ανέφερε πως στον συγκεκριμένο χρόνο δεν χρειαζόταν να ξεκινήσει η συζήτηση για τις εκλογές, εκτιμώντας ότι είναι πολύ νωρίς.

Λάθος μηνύματα

«Δίνουμε λάθος μηνύματα», επεσήμανε  προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις εν μέσω της πανδημίας σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο. «Δεν βοηθάει να είμαστε σε αυτή την ενδοσκόπηση, όταν η χώρα βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος με σοβαρούς προβληματισμούς και πραγματικά ανήσυχους» είπε οι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ εμφανίζονται να βλέπουν θετικά τις επιλογές της κυβέρνησης  η Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε ότι «ο κόσμος που μας έφερε εδώ είναι αντι-Συριζα» και αυτό διότι «είδαν ότι το προοδευτικό δεν ταυτίζεται με αυτή την παράταξη που είναι λαϊκιστές και φέρθηκαν επικίνδυνα φέρνοντας παραλίγο τη χώρα εκτός Ευρώπης».

Αντι-ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση της κας Γεννηματά για τον Αντρέα Λοβέρδο.

Η Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στο Action 24 σημείωσε πως «η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά είναι ακατανόητη». «Επρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η κα Καϊλή επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος σε σχέση με άλλους δεν υπονόμευσε την παράταξη και ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά από την εσωτερική του διάσπαση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο