Home / Ειδήσεις / Κικίλιας: Ψάχνουν τρόπο να «φτιασιδώσουν» την αποτυχημένη διαπραγμάτευση

Κικίλιας: Ψάχνουν τρόπο να «φτιασιδώσουν» την αποτυχημένη διαπραγμάτευση

«Οι κυβερνώντες ψάχνουν τρόπο να “φτιασιδώσουν” και να περάσουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες τις περικοπές της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, τις μειώσεις συντάξεων, τη μείωση στο αφορολόγητο αλλά και την εκχώρηση κομματιών του ενεργειακού μας πλούτου», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε ότι θα είναι καταστροφικό για τον τόπο να μην κλείσει η αξιολόγηση, διευκρίνισε όμως πως και να κλείσει πάλι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, γιατί στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν το πρόγραμμα και δεν εφαρμόζουν τίποτα από όσα φέρνουν.

«Έχουν ήδη χαθεί μήνες τρεις μήνες το 2017. Είναι απατηλό όνειρο η ανάπτυξη 2,7% και χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Στην κυβέρνηση θέλουν να διορίζουν από πόρτες και παράθυρα κομματικούς εγκάθετους. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτή την Ελλάδα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για ανικανότητα υποστηρίζοντας πως «και να κλείσει η αξιολόγηση, με αυτούς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρουν τη χώρα σε μια κανονικότητα, Δεν το θέλουν, δεν το ξέρουν και δεν το μπορούν. Είναι εκ της φύσης τους αντίθετοι σε αυτό. Θέλουν να διορίζουν από τις πόρτες και από τα παράθυρα κομματικούς εγκάθετους αδιαφορώντας για την Ελλάδα που παλεύει, που δουλεύει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση της ΝΔ, πως δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές. «Ήρθαν στην εξουσία υφαρπάζοντας την ψήφο των Ελλήνων ποντάροντας πάνω στο συναίσθημα τους.

Τους ενημερώνουμε ότι πάλι συναισθηματική θα είναι η ψήφος των Ελλήνων από τη θετική πλευρά της αυτή τη φορά. Έχει πλήρη επίγνωση πλέον ο ελληνικός λαός αυτών που έχουν γίνει με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως «τα κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να πάνε σε εκλογές, γιατί τους ενδιαφέρει η καρεκλά τους».

About Andreas Chondros