Home / Ειδήσεις / Κερέ: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ

Κερέ: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο γεγονός ότι είναι μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο κ. Κερέ απέδωσε τα προβλήματα της χώρας μας σε «διοικητικές αδυναμίες», στο πολύ αδύναμο δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και στο «προβληματικό» φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ο Μπενουά Κερέ τάχθηκε υπέρ της απόφασης να γίνει δεκτή η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, διευκρινίζοντας μάλιστα πως το ζήτημα δεν είναι η συμμετοχή της χώρας μας αλλά το γεγονός ότι το κοινό νόμισμα «εκθέτει τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία» κάθε χώρας.

Τέλος, σημείωσε πως παρά τις θυσίες που έχουν κληθεί να κάνουν οι έλληνες πολίτες «ποτέ δεν εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από το ευρώ» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αναμορφώσει τις διοικητικές και πολιτικές δομές της ώστε να μπορεί να ευημερήσει μέσα στο ευρώ», προσέθεσε.

Επιπλέον, ο Μπενουά Κερέ αναφέρθηκε στην κατάσταση του ευρώ έναντι των κύριων αντιπάλων του σημειώνοντας πως «αν και το ευρώ είναι περίπου 30% χαμηλότερα έναντι του ευρώ σε σχέση με το υψηλότερο σημείο του, αυτό αποτελεί μια έγκυρη αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της ευρωζώνης και δεν είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αποδυνάμωσης του νομίσματος».

 

About Andreas Chondros