Home / Κόσμος / Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

 

Καταψήφισε η Γερουσία στην Ιταλία, τις δυο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι, που είχαν καταθέσει το κίνημα Πέντε Αστέρων και η κεντροδεξιά με την Λέγκα του Βορρά.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας των Πέντε Αστέρων, εκφράσθηκαν 84 γερουσιαστές, κατά 174, ενώ υπήρξε και μία ψήφος αποχής. Η κεντροδεξιά, με την πρότασή της συγκέντρωσε 101 ψήφους υποστήριξης, κατά της πρότασης τάχθηκαν 178 ψήφους με μία αποχή.

Η πολιτική πρωτοβουλία αμφισβήτησης της κυβέρνησης Ρέντσι αφορούσε την «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών (Carife, Carichieti, Banca Etruria και Banca Marche) κατά την οποία, λόγων των όρων που επιβλήθηκαν, έχασαν όλα τους τα χρήματα οι ομολογιούχοι και μέτοχοι. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση έφερε επιπλέον ευθύνη, εξαιτίας του ότι αντιπρόεδρος της Banca Etruria έχει διατελέσει ο πατέρας της υπουργού Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων, Μαρίας Έλενας Μπόσκι.
«Για μας δεν υπάρχουν φίλοι, ή φίλοι φίλων. Στην περίπτωση της τράπεζας Etruria βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, στην οποία έχουμε συνηθίσει και δεν μας φοβίζει. Είναι σαφές όμως, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο Ματτέο Ρέντσι κατά την παρέμβασή του στην Γερουσία.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «ο Ρέντσι πάσχει από βουλιμία για την εξουσία και στην παρούσα φάση, η δημοκρατία στην Ιταλία είναι λαβωμένη».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305509/katapsifistikan-oi-protaseis-duspistias-kata-tis-kuvernisis-redsi-gia-ti-diasosi-ton-trapezon/#ixzz3yW87nllG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati