Home / Ειδήσεις / Καταλήψεις και μαθητικά αιτήματα : Οικονόμου, Βέττας και Κατρίνης στο MEGA

Καταλήψεις και μαθητικά αιτήματα : Οικονόμου, Βέττας και Κατρίνης στο MEGA

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η συζήτηση για μια ασφαλή εκπαίδευση και για το πώς θα εξελιχθεί η σχολική χρονιά δεν τελειώνει σε μία μέρα.

Δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλυφθούν με τρόπο σωστό, που να μην προκαλεί προβλήματα στη διδασκαλία.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέττας, υποστήριξε πως το αίτημα των παιδιών δεν είναι διόλου άδικο και πως η κυβέρνηση είχε επτά μήνες από την έλευση της πανδημίας για να προετοιμάσει τα σχολεία.

Συγκεκριμένα για την κυρία Κεραμέως είπε:

«Είναι η χειρότερη και πιο αυταρχική επιλογή του υπουργείου Παιδείας λόγω ύφους», και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εκεί όπου ήθελε να δώσει τα λεφτά το έκανε εύκολα και γρήγορα.

Στον ίδιο τόνο και ο κ. Κατρίνης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυρία Κεραμέως κρίθηκε μετεξεταστέα σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα ανοιχτά σχολεία είναι αυτά που δώσουν την απάντηση στην υπουργό.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως είναι ακατανόητη η προσπάθεια από στελέχη της κυβέρνησης να ποινικοποιούν τις καταλήψεις και πως η υπουργός πρέπει να σταματήσει να απειλεί και να στέλνει τελεσίγραφα.

Υπέρ του διαλόγου και της συζήτησης στάθηκε ο κ. Οικονόμου, ενώ έκανε λόγο και για αδικία προς τους οικονομικά αδύναμους μαθητές, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση ηλεκτρονικά.

Ο κ. Βέττας υποστήριξε πως αυτό που ζει η χώρα είναι μια κατάσταση υποχώρησης στα εθνικά, οικονομικά και υγειονομικά ζητήματα, ενώ ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως η υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δε θα επιβάλει με αυταρχισμό τις αποφάσεις της και ότι ο σχεδιασμός της έχει αποτύχει.

Πηγή

About ingr