Home / Διεθνή / Κατακραυγή στη Γερμανία για… «πολιτοφυλακή» που έδεσε πρόσφυγα σε δέντρο

Κατακραυγή στη Γερμανία για… «πολιτοφυλακή» που έδεσε πρόσφυγα σε δέντρο

Μετά από διένεξη σε σούπερμαρκετ

Δρέσδη
Κύμα συζητήσεων στη Γερμανία έχει προκαλέσει περιστατικό στην Σαξονία, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται υποτιθέμενη «πολιτοφυλακή» και ένας ιρακινός πρόσφυγας: Ο πρόσφυγας, ένας 21χρονος που νοσηλεύεται για ψυχιατρικά προβλήματα, κατέληξε δεμένος σε δέντρο έξω από σούπερμαρκετ από τρεις άνδρες που «κλήθηκαν» να τον «αντιμετωπίσουν» έπειτα από διένεξη.

Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και έχει προκαλέσει κύμα σχολίων -αρκετά εκ των οποίων έχουν στόχο τον 21χρονο.

Το περιστατικό συνέβη στο Άρνσντορφ της Σαξονίας, έξω από τη Δρέσδη, την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η τοπική αστυνομία, ο 21χρονος Ιρακινός που εμπλέκεται δεν είναι μόνο πρόσφυγας αλλά και ασθενής σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Ιρακινός, αναφέρει η αστυνομία, είχε έρθει δύο φορές εκείνη την ημέρα στο σούπερμαρκετ για πρόβλημα με τηλεφωνική κάρτα που είχε αγοράσει την προηγουμένη όμως δεν μπορούσε να συνεννοηθεί. Η αστυνομία κλήθηκε και τις δύο φορές και τον οδήγησε πίσω στην κλινική που νοσηλευόταν.

Όμως ήρθε και τρίτη φορά και η διευθύντρια του καταστήματος διαπίστωσε ότι είχε ήδη χρησιμοποιήσει τις μονάδες που βρίσκονταν στην κάρτα. Ο 21χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, νευρίασε, πήρε ένα μπουκάλι από το ράφι και συνέχισε τη λογομαχία με την διευθύντρια, απειλώντας την.

Η αστυνομία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν υπήρξε απόπειρα κλοπής, τραυματισμός ή υλικές ζημιές. Σε βάρος του 21χρονου ξεκίνησε έρευνα μόνο για απειλή σωματικής βίας, εξαιτίας εκείνου του στιγμιότυπου.

Στη συνέχεια ωστόσο, αναφέρει η αστυνομία, εμφανίστηκαν τρεις άνδρες που απομάκρυναν με τη βία τον 21χρονο, μέσα σε ορατή ένταση.

Το βίντεο σταματά εκεί. Η ανακοίνωση όμως της αστυνομίας συνεχίζει και διευκρινίζει ότι όταν έφτασε στο σημείο βρήκε τον 21χρονο δεμένο σε δέντρο έξω από το σούπερμαρκετ.

Οι άνδρες είχαν δέσει με καλώδιο τον 21χρονο στο δέντρο και υποστήριξαν ότι το έκαναν για να μην φύγει. Κατ’ εντολή της αστυνομίας αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως σε βάρος των τριών ξεκίνησε έρευνα για παράνομη κατακράτηση και ζητά μάρτυρες για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ όπως η Saechsische Zeitung, ο ένας από τους τρεις άνδρες είναι γνωστός στην περιοχή ως μέλος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis